"Em considero un pres polític, això és un judici polític": les 10 frases de Jordi Sànchez

Ha assegurat que en cap moment es va impedir la feina de la comissió judicial

Alejandra Palés
2 min

BarcelonaSegueix el judici al Procés en directe

1. "Em considero un pres polític, això és un judici polític"

2. "No tot el que no està reconegut a la Constitució és inconstitucional. L'estat espanyol s'ha adherit a tractats internacionals que reconeixen el dret a l'autodeterminació"

3. "Vaig rebre una trucada del conseller d'Interior dient-me que hauríem d'ajudar en matèria de seguretat i d'ordre de la manifestació i fer un passadís per facilitar l'entrada de la comitiva judicial"

4. "A mitja tarda el tinent del Guàrdia Civil em va comunicar que dins dels cotxes que havien estat sense vigilància hi havia armes llargues. Això em va generar molta tensió (...). Vaig veure els vehicles, però no crec que sigui proporcionat que una acció concreta denunciable sigui l'excusa per penalitzar una mobilització pacífica"

5. "Encara que hagués volgut, jo amb un megàfon no sóc capaç de desmobilitzar una manifestació"

6. "El relat d'un intent permanent d'assalt el 20-S és fals (...). Tinc la sensació que se'ns està castigant per haver assumit una responsabilitat en una entitat social i cíviques i exercir el dret a la llibertat d'expressió"

7. "Ni l'ANC ni Òmnium mai van rebre cap notificació per part de la fiscalia ni cap jutjat dient que aquestes activitats no es podien portar a terme"

8. "L'1 d'octubre hi va haver 2.000 col·legis electorals i en la pràctica totalitat es va celebrar sense incidents. En un petit nombre d'aquests col·legis electorals hi va haver incidències quan l'actuació policial va actuar de forma desproporcionada i injustificada la força. A més van utilitzar les pilotes de goma, prohibides pel Parlament"

9. "Vam fer la crida per un exercici de dret de llibertat d'expressió i manifestació. Estàvem exercint el pluralisme polític"

10. "Hi ha mes incidències en un concert amb 15.000 persones que en una de les mobilitzacions amb milions de persones que hem fet els darrers anys. És una dada comprovable estadísticament"

stats