La JEC suspèn la difusió del vídeo dels ministres de Sánchez sobre la democràcia a Espanya

L'àrbitre electoral estima parcialment les denúncies d'ERC i JxCat perquè considera que vulnera el "principi d'igualtat"

Acn
1 min

BarcelonaLa Junta Electoral Central (JEC) ha decretat la "suspensió temporal", mentre duri el procés electoral del 10-N, de la difusió del vídeo protagonitzat per ministres del govern de Pedro Sánchez en el qual defensen les "fortaleses" de la democràcia a l'estat espanyol. L'àrbitre electoral considera que el vídeo afecta "el principi d'igualtat en l'exercici del dret de sufragi passiu" perquè ha estat "organitzat i finançat amb recursos públics", s'ha començat a emetre "en el curs d'un procés electoral" i "tots els seus protagonistes són ministres del govern en funcions, candidats a les eleccions generals del 10-N o líders destacats" d'un partit que es presenta als comicis.

Així doncs, la JEC estima parcialment les denúncies de JxCat i ERC i prohibeix temporalment la difusió del vídeo, però no obre cap expedient sancionador.

El govern espanyol va llançar el vídeo dilluns, coincidint amb la sentència del Tribunal Suprem de l'1-O. Hi apareixen els ministres Carmen Calvo, Josep Borrell, Fernando Grande-Marlaska, Isabel Celaá, Nadia Calviño, Luis Planas, Teresa Ribera, José Guirao i Pedro Duque i s’emmarca en la campanya #EverybodysLand d'Espanya Global. Al vídeo defensen el sistema democràtic espanyol en anglès, francès, alemany i rus.

stats