El cap policial dels Mossos diu que "mai s'havien enfrontat a una protesta amb tanta violència"

El comissari en cap del cos assegura que les actuacions s'han fet "amb la professionalitat de sempre"

Pau Esparch
2 min
Els Mossos van carregar amb duresa i van disparar projectils de foam.

BarcelonaEl comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha enviat aquest dimecres una carta a tots els agents en què els ha agraït que hagin "demostrat el compromís" amb el cos i amb els seus valors. "Hem demostrat que conceptes com la dedicació, la professionalitat i l'esperit de sacrifici no són només paraules", ha defensat. "Heu treballat llarguíssimes jornades sense queixar-vos, sense cap retret, conscients de la transcendència del moment. I ho heu fet malgrat que sabíeu la complexitat de la situació", ha afegit Sallent, que ha dit que les actuacions, que "no sempre han estat enteses ni compartides per tothom", s'han fet "amb la mateixa professionalitat de sempre".

En la seva carta, titulada "Confiem en tots vosaltres", el cap policial dels Mossos ha manifestat la següent reflexió: "L'ús de la força exigeix una gran responsabilitat perquè suposa actuar sobre la integritat física de les persones a les quals defensem i protegim". Sallent ha assegurat que els agents han sigut "objecte d'accions de gran violència" i que "mai abans s'havien enfrontat a una protesta amb tanta violència al carrer". El comissari en cap ha fet "una menció especial als companys ferits" i ha expressat que "hauria preferit que centenars de persones no haguessin resultat ferides". També ha explicat que el dispositiu policial per les mobilitzacions contra la sentència del Procés ha passat en una fase de prealerta i es tornarà a activar totalment aquest cap de setmana.

Sallent ha enviat la carta després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi demanat "depurar responsabilitats" als Mossos i hagi proposat una comissió d'investigació al Parlament per les intervencions de la policia durant la setmana passada. Arran d'això, diversos sindicats del cos s'han queixat de la falta de suport polític als Mossos. Sallent ha fet arribar a la plantilla "el reconeixement i l'agraïment de moltes institucions, entitats i particulars" que han adreçat a la policia "missatges de suport". El comissari en cap ha elogiat "la dedicació" i "la professionalitat" dels agents, alhora que ha afegit: "Les protestes continuaran i no podem descartar noves accions violentes ni tampoc preveure'n el final".

El cap dels Mossos també ha parlat de "la intensitat de les vivències, el patiment i la fatiga" dels fets de la setmana passada, que "han forjat un record inesborrable" dels moments que els agents han hagut de "gestionar i viure".

stats