Òmnium i l'ANC convoquen a les 19 h a la delegació del govern espanyol a Barcelona

També citen els manifestants a les subdelegacions de Girona, Lleida, Tarragona i altres ciutats

N.orriols
2 min
A Barcelona, la concentració ha estat en un tram de la Diagonal.

BarcelonaL'ANC i Òmnium segueixen aquest dimarts amb les concentracions de protesta per la sentència del Tribunal Suprem. A través d'un missatge pels seus canals oficials convoquen la gent a les 19 hores a diferents punts del territori davant d'edificis estatals per denunciar la "retallada de drets" de manifestació i expressió i les penes imposades pel Tribunal Suprem per l'1-O. Les entitats sobiranistes convoquen davant la delegació del govern espanyol a Barcelona, al carrer Mallorca amb Roger de Llúria, a més de davant de les subdelegacions de Girona, Lleida i Tarragona. També hi ha una cita a les ciutats d'Igualada, Vic, Tortosa, Terrassa, Puigcerdà i Mataró davant d'un edifici de l'Estat -que es concretarà a través de les territorials de l'ANC i Òmnium.

Segons expliquen des de les entitats, es tracta de fer una seguda amb espelmes per recordar la manifestació que hi va haver a Barcelona el 17 d'octubre del 2017 per rebutjar l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Soto del Real. En aquell moment també es van fer rèpliques a tot el territori.

Les concentracions arriben l'endemà d'una mobilització massiva a tot el territori, amb la convocatòria del Tsunami Democràtic a l'aeroport del Prat com a epicentre. De fet, aquesta plataforma sense lideratges ha d'anunciar també al llarg del dia d'avui noves accions a través del canal de Telegram i una aplicació del mòbil feta expressament.

L'Ajuntament de Barcelona vol evitar les espelmes

Hores després que les entitats sobiranistes convoquessin el conjunt de mobilitzacions per a aquesta tarda, des de l'Ajuntament de Barcelona han contactat amb Òmnium Cultural per demanar-los que evitin l'ús d'espelmes en les concentracions de protesta a la sentència del Procés.

Segons ha avançat Europa Press, el consistori encapçalat per Ada Colau ha informat a l'entitat de "l'elevat risc" que suposa la presència de cera a terra per a la seguretat viària de la ciutat. En aquest sentit, els serveis de neteja municipals han advertit de la "complicada situació" que podria derivar-se si es manté l'ús de cera i han recordat els incidents registrats en l'anterior manifestació amb espelmes, el 17 d'octubre del 2017, per protestar contra l'empresonament dels Jordis.

stats