"La sobirania del poble català no és possible": les frases més destacades de l'acusació

Els fiscals han respost a les al·legacions plantejades ahir per les defenses

Ara
2 min
El fiscal Javier Zaragoza durant la seva intervenció a la segona sessió del judici al Procés

BarcelonaSegueix el judici als presos polítics, en directe.

El fiscal Javier Zaragoza ha sigut qui ha obert el segon dia de judici responent a les qüestions prèvies que van plantejar ahir les defenses dels acusats. Tot seguit, han agafat el relleu el fiscal Fidel Cadena, que ha remarcat en la seva intervenció que la sobirania del poble català no existeix, i l'advocada de l'Estat Rosa María Seoane. Aquestes són algunes de les frases més destacades de la segona sessió del judici al Procés.

Javier Zaragoza

Fiscal

1.

"Alguns escrits de la defensa [...] semblen libels acusatoris basats en un relat alternatiu que pretén mostrar una visió distorsionada de la realitat amb la finalitat de desprestigiar la justícia espanyola".

2.

"Només va haver-hi dos ferits greus".

3.

"Els fets violents de l'1 d'Octubre no crec que hagin de ser atribuïts als cossos de l'Estat [...], sinó a qui va mobilitzar milers de ciutadans".

Fidel Cadena

Fiscal

1.

"Tot és de tots i uns quants no poden decidir sobre el que és de tots".

2.

"El dret a la llibertat ideològica no ha sigut vulnerat. [...] El que es penalitza és una actitud sostinguda en el temps que té previst la subversió de l'ordre constitucional reclamant mètodes violents a través de les masses com a escuts humans que expulsen les forces de l'Estat".

3.

"Els Mossos es van incorporar al pla de la rebel·lió".

4.

"Aquest judici és el triomf de la democràcia, aquest és el judici del triomf de l'estat de dret, el judici del triomf de la igualtat davant la llei".

5.

"La sobirania del poble català no és possible".

María Rosa Seoane

Advocada de l'Estat

1.

Sobre l'entrevista d'Irene Lozano a l'emissora BBC, l'advocada de l'Estat ha assegurat que no es va utilitzar la paraula 'convicted' amb el significat de "condemnats", i ha recordat que l'anglès no és "la llengua materna" de la política.

Pedro Fernández

Advocat de Vox

1.

Sobre el llaç groc que porta Jordi Sànchez: "Aquesta mena de símbols s'han de sostreure de l'actuació d'una sala pel principi de respecte i consideració de la justícia".

2.

"Els acusats han exercit els seus drets d'una manera que la llei no permetia".

3.

"La llibertat d'expressió està sotmesa als límits que imposa la integritat territorial".

stats