L’amor entre bascos i andalusos es torna a instal·lar a Antena 3

Atresmedia estrena avui la segona temporada de la comèdia ‘Allí abajo’

El còctel basc andalús tornarà a agitar-se, a partir d’avui, a Antena 3. La història d’amor entre la Carmen (María León) i l’Iñaki (Jon Plazaola) reapareix a la televisió amb la segona temporada d’ Allí abajo, que s’estrena a dos quarts de deu de la nit. En aquesta nova entrega, els protagonistes canvien d’escenari i s’estableixen al País Basc, on començaran la seva vida en comú.

De la mateixa manera que la seva història d’amor va estar plena d’obstacles en la primera temporada, en els nous episodis la Carmen i l’Iñaki no ho tindran gens fàcil per festejar amb tranquil·litat. Si en l’entrega passada la mare d’ell, la Maritxu (Ane Gabarain), feia tot el possible per evitar l’enllaç entre els protagonistes, en els pròxims capítols serà el pare d’ella qui s’oposarà a la relació. Aquest personatge, que intentarà convèncer tothom que la seva filla no es mereix el seu futur gendre, l’interpretarà Pepo Oliva i és una de les noves incorporacions de la ficció en el repartiment. A més de les dificultats imposades pel seu entorn, la parella també patirà un problema de comunicació important que els abocarà a malentesos diversos. Tots aquests conflictes seran el camp de cultiu per alimentar Allí abajo, que manté la dinàmica de la primera temporada i seguirà creant situacions còmiques a partir dels equívocs i els contrastos entre els personatges.

Més enllà de la trama de la parella protagonista, la ficció també recuperarà les aventures de la quadrilla, el grup de col·legues de l’Iñaki, que durant aquesta temporada tindran dificultats per mantenir-se units. La seva amistat perillarà, sobretot, durant un viatge a Sevilla en què alguns d’ells coneixeran el seu amor andalús. Malgrat que en aquesta temporada el País Basc tindrà més presència, la sèrie també inclourà embolics i històries dels personatges a la capital andalusa. Entre aquestes hi haurà les peripècies del Rafi (Alberto López) al capdavant del bar de l’hospital. El dia a dia del bàrman es complicarà amb l’arribada de l’Elena (Eloína Marcos), una cambrera hippie amb moltes ganes de protestar. Casaments, viatges sorpresa, girs vitals i enamoraments a la tercera edat farciran els nous episodis de la sèrie, cadascun dels quals durarà 70 minuts.

Allí abajo s’emetrà en la franja de la graella que, fins fa dues setmanes, ocupava el talent show de famosos Tu cara me suena. Amb la sèrie com a substituta, la cadena recorre així a una opció sòlida per mantenir les xifres d’audiència que ha aconseguit el talent, que es va imposar a Espanya com l’opció preferida dels espectadors, amb més de 3 milions de televidents i un 22,1% de share de mitjana. La comèdia va ser la sèrie més vista d’Atresmedia del 2015 amb 4,2 milions d’espectadors de mitjana i un 22,4% de quota de pantalla. Els números indiquen, doncs, que es pot convertir en una competidora ferma en la batalla d’audiència dels divendres a la nit.