13/11/2020

Els altres segons 'La Razón': o criminals o dimonis

2 min
Portada 13 novembre 2020 La Razón

BarcelonaEls epidemiòlegs debaten sobre què és un contacte estret o no, però hi ha una estirp de rastrejadors que –ja des de molt abans del covid– tenien clar quines interaccions estaven permeses i quines quedaven proscrites. La Razón n'ofereix avui una mostra, en portada: "Arrimadas manté contactes amb Sánchez tot i el vaitot d'Otegi". El diari clarament penalitza la de Ciutadans pel simple fet de parlar amb algú, perquè aquest algú està en contacte amb Otegi. És a dir, amb el monstre. (El Suprem li va haver d'anul·lar la sentència perquè el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar la justícia espanyola per no haver-li garantit un judici just, però la caverna rares vegades ho recorda.) En tot cas, el diari de Planeta segueix fidel a la seva estratègia de donar suport al PP i mira de denigrar qualsevol partit que li pugui fer ombra, en aquest cas, jugant al joc dels empestats. Quim Torra ho va ser, durant uns mesos: reunir-se a parlar amb ell equivalia a contraure una mena de pesta bubònica mediàtica. Mentrestant, El Mundo segueix desorientat i no sap gaire a quina facció de la triple dreta donar suport. El titular d'aquest divendres és: "Arrimadas deixa en evidència el president". Una formulació que no té cap valor informatiu i que només inclou valoració.

Per cert, que el titular principal de La Razón és "Coartada de la llei Celaá: «El 40% viu amb una altra llengua»". D'acord que la segona accepció de coartada al diccionari de la RAE és "pretext, disculpa". Però la primera és "argument d'inculpabilitat d'un reu pel fet de trobar-se en un moment del crim en un altre lloc". I és obvi que quan el rotatiu tria aquesta paraula, ho fa per suggerir delinqüència.

Aquest és el trist menú de només dos plats de la caverna per als seus enemics: criminalització o demonització. Caricatura en comptes de periodisme.

stats