EDICIÓ ESPECIAL
Mèdia 24/11/2012

Un 'Ara Tu' per retratar els catalans

Coincidint amb la jornada electoral, l'ARA ofereix demà una edició especial de l'Ara Tu en què 24 fotògrafs retraten una mostra dels ciutadans catalans. En total, 72 imatges per formar un àlbum del país.

Ara
2 min
Un 'Ara Tu' per retratar els catalans

BARCELONADes del primer dia l'ARA s'ha caracteritzat per la seva voluntat d'estar al costat dels ciutadans de Catalunya, compartint les seves preocupacions i inquietuds i acompanyant-los al llarg d'un camí que demà arriba a una cruïlla que serà determinant per al futur del país. Alhora, el diari ha reservat sempre un lloc destacat al fotoperiodisme, i cada dia publica, a les pàgines centrals de l'edició impresa, una mostra de les millors fotografies sobre l'actualitat.

Diumenge, coincidint amb una jornada electoral en la qual els ciutadans podran expressar cap on volen que vagi Catalunya a partir d'ara, i només tres dies abans del segon aniversari de l'ARA, el diari unirà l'aposta ferma per la fotografia amb la voluntat de convertir-se en l'altaveu de la ciutadania, i ho farà a través d'una edició especial del suplement Ara Tu en la qual 24 fotògrafs projectaran la seva mirada sobre la gent que viu i treballa a Catalunya.

L' Ara Tu de demà s'oblidarà gairebé completament de les paraules i omplirà les seves pàgines únicament amb instantànies que han estat fetes expressament per a l'ocasió. Aquestes imatges retrataran una mostra dels ciutadans d'aquest país, a través de les quals el suplement construirà una espècie d'àlbum fotogràfic de Catalunya. Només el nom, l'edat i la professió del protagonista i el lloc on s'han fet acompanyaran les fotografies.

Un mosaic de mirades

Els 24 fotògrafs que han col·laborat en l'elaboració d'aquest especial -entre els quals hi ha l'equip de Fotografia de l'ARA, però també altres professionals que treballen la imatge des d'un punt de vista documental, artístic o del retrat- van rebre un encàrrec molt simple: que mostressin, a través de retrats de diverses persones, la pluralitat social i cultural de Catalunya.

A partir d'aquesta premissa, cadascun d'ells ha tingut llibertat absoluta a l'hora de triar qui serien els protagonistes de les seves imatges, en quin lloc i en quina situació els fotografiaria i quin estil utilitzaria. El resultat, per tant, reflectirà no només la diversitat de la gent que aquest diumenge acudirà a les urnes per decidir el futur de Catalunya, sinó també la multiplicitat de mirades que hi pot haver sobre aquesta mateixa gent.

Per acollir aquest àlbum de retrats de la Catalunya actual, que constarà d'un total de 72 imatges de mides, formats i estils diversos, l'Ara Tu de demà ampliarà la seva extensió fins a les 48 pàgines i utilitzarà un paper de més qualitat. D'aquesta manera, el suplement es convertirà en un document per col·leccionar que contribuirà a reivindicar la fotografia, una forma d'expressió artística molt arrelada a Catalunya i que actualment compta amb un nombre molt elevat de grans professionals. La tria no és exhaustiva, n'hi podria haver més. Tanmateix és un bon tast per conèixer la realitat de la disciplina al nostre país.

Els 24 fotògrafs que han col·laborat en l'elaboració d'aquest suplement especial són Xavier Bertral, Francesc Melcion, Pere Tordera, Ferran Forné, Pere Formiguera, Jordi Bernadó, Joan Guerrero, Agustí Carbonell, Carme Secanella, Consuelo Bautista, Manolo Laguillo, Pilar Aymerich, Vicenç Giménez, Susanna Sàez, Ivan Moreno, Cèlia Atset, Cristina Calderer, Manolo García, Pere Virgili, David Borrat, Tjerk van der Meulen, Raimon Solà, Siqui Sánchez i Ruth Marigot.

stats