Innovació

3Cat i la Generalitat posen en marxa una plataforma de continguts educatius

El nou servei començarà a estar en funcionament al maig

ARA
2 min
Rosa Romà i la consellera d'Educació Anna Simó

La conselleria d'Educació de la Generalitat i 3Cat –que inclou TV3 i Catalunya Ràdio– han presentat avui una plataforma de continguts educatius en català que començarà a funcionar al maig i que serà d'accés gratuït i universal. El nou servei oferirà a famílies, alumnes i centres educatius materials d'aprenentatge en format de vídeo. En l'acte que ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona, la consellera d'educació, Anna Simó, i la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, han signat el protocol que permet posar en marxa la plataforma, que tindrà un pressupost inicial d'1,5 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha detallat la consellera, el nou projecte comptarà amb la participació de 25 docents en actiu, que s'encarregaran de valorar quins continguts educatius s'inclouen i com s'estructuren i s'expliquen. Simó ha dit que preveuen que la plataforma tingui "diversos centenars" de vídeos curts, d'entre 3 o 5 minuts, sobre temes específics. Els continguts s'ordenaran per àmbit curricular i per etapa educativa, "per poder fer la feina més fàcil als docents i donar unn espai educatiu gratuït i fiable a les famílies", ha afegit. A més, l'objectiu és que la plataforma també ajudi a impulsar l'ús del català.

Aquesta iniciativa de 3Cat neix dins l'SX3, l'espai de continguts infantils de la Corporació. La nova plataforma serà un espai web que es mostrarà a través de diverses finestres, com ara un nou vertical de temàtica educativa a la plataforma 3Cat, a les xarxes socials de l'SX3, a YouTube i a la plataforma d'àudio de Spotify. A més, es crearan dos pòdcasts educatius: un sobre les emocions i un altre que es dirà Els 365 perquès, que intentarà donar respostes a les curiositats dels més petits. En una primera fase hi haurà continguts de matemàtiques, història de Catalunya, canvi climàtic i extinció de les espècies, i art. Aquest acord també implica que els continguts educatius ja existents a 3Cat i el seu canal infantil SX3 es posin a disposició de la plataforma.

Rosa Romà ha detallat que tres de cada deu nens catalans reforcen el que aprenen a l'escola amb continguts d'internet i, per això, creu que la plataforma pot ser un bon suport per als professors i els alumnes.

stats