Mèdia 31/03/2021

El dibuixant Plantu deixa 'Le Monde' després de 50 anys marcant l'actualitat

La seva última vinyeta ha estat dedicada al coronavirus

A.P.
1 min
La portada de 'Le Monde' dedicada a Plantu

BarcelonaEl dibuixant Jean Plantureux, més conegut com a Plantu, ha anunciat que es retira després de cinquanta anys marcant l'actualitat a través de les seves vinyetes a Le Monde. Plantu, que té 70 anys, signava avui la seva última il·lustració per al diari, que dedicava la portada al seu històric dibuixant. La seva última vinyeta ha estat per al coronavirus: "Què anunciarà, senyor president?", li pregunta a Emmanuel Macron un uixer de l'Elisi. El màxim mandatari del país ha comunicat aquest vespre que tanquen a tot el país les escoles i les escoles bressol durant tres setmanes, i tot un mes els instituts i els comerços no essencials, a banda que el toc de queda nocturn se situa a les 19 hores.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el seu comiat a través de les pàgines del diari, Plantu, que va començar a treballar a Le Monde quan tenia 21 anys, ha explicat que durant tot aquest temps ha sentit que li pagaven per gaudir, un fet que no quadrava amb l'educació que va rebre. "El que faig no és un ofici, és una vida!", remarca el dibuixant en una extensa entrevista. Le Monde, on ha treballat durant mig segle, li dedica un especial de vuit pàgines en homenatge a la seva carrera, que va arrancar amb una il·lustració d'un colom de la pau publicada durant la guerra del Vietnam.

En els seus cinquanta anys de carrera, Plantu ha fet més de 30.000 il·lustracions. Les vegades que ha hagut de fer alguna il·lustració sobre algun conflicte armat, Plantu ha optat per prescindir del text com una mostra de respecte a les víctimes.

stats