Un 'webdoc' sobre les persones grans per sensibilitzar la societat

L’associació Els Amics de la Gent Gran i Nezanova Produccions engeguen a l'Ara.cat un documental multimèdia i interactiu per conscienciar sobre la vellesa des de la pròpia vellesa

Sota el títol ‘Els 400 anys’ el web documental vol sensibilitzar la societat sobre la soledat de les persones grans i retornar a l’esfera pública la darrera etapa de l’existència. L’associació Els Amics de la Gent Gran i la productora Nezanova produccions, amb la col·laboració de l’ARA, han engegat aquest documental a través d’un nou format multimèdia que busca la implicació ciutadana a través de les diverses plataformes digitals.

Els usuaris podran participar en la creació d'‘Els 400 anys’ i aportar els seus comentaris i experiències a les xarxes socials, amb l'etiqueta #els400anys, i a la pàgina web. A més, durant el mes de desembre Els Amics de la Gent Gran i Nezanova Produccions iniciaran una campanya de micromecenatge per poder finançar el projecte.

Els voluntaris i usuaris d'Els Amics de la Gent Gran seran els protagonistes d’aquest ‘webdocumental’, dirigit per Elisenda Trilla i produït per Samuel Sebastian, que vol contribuir a la reflexió sobre la vellesa i la soledat no desitjada en què viuen moltes persones grans a Catalunya. Un microcosmos d’experiències que sumen més de 400 anys i en el qual es reflectirà el vincle que s’estableix entre els avis i els voluntaris i la importància d’ajudar a les més de 150.000 persones que viuen en solitud a Catalunya.