Premsa

La política nuclear també s'hi fa un forat

El pressupost de la Generalitat i l'ús de les llengües cooficials al Senat continuen omplint diaris

L'ABC i La Razón continuen atiant la polèmica lingüística a la cambra alta. La trobada Obama-Hu, fotografiada a gairebé totes les portades

L'estira-i-arronsa entre l'Estat i la Generalitat pel dèficit pressupostari és tema de portada a molts diaris. El País assegura que "Catalunya retalla 4.000 milions per evitar el col·lapse financer", mentre que El Periódico titula que "Mas ordena una tisorada del 10% a la Generalitat". Encara en matèria financera, l' Avui explica que "Mas culpa l'Estat del dèficit pero hi negocia una sortida". En aquest sentit, l' ARA diu en portada que "El deute aboca Mas al primer enfrontament amb Madrid".

Des de la capital espanyola, però, la majoria de diaris continuen fixant-se en la polèmica per l'ús del català, el basc i el gallec al Senat. L' ABC afirma que "El pinganillo esquerda el PSOE", mentre que La Razón es mostra preocupada perquè "Els intèrprets del Senat cobren 515 euros al dia i demanen augment de sou", i es pregunta si seran "Els nous controladors". En sentit contrari, però, Público titula, en les quatre llengües oficials de l'Estat, que "Zapatero surt en defensa de l'Espanya plural".

Encara hi ha un tercer aspecte de l'actualitat que ocupa avui titulars de diaris. Es tracta dels canvis d'orientació del govern central en matèria d'energia nuclear, i és que, segons La Vanguardia, "Zapatero guanya temps per decidir sobre Garoña". El Mundo relaciona aquesta notícia amb el retard de l'edat de jubilació, i titula que "La jubilació de les nuclears es barreja amb la de les pensions".

Finalment, El Punt explica que "El PSC i CiU pacten que es multi qui vagi mig nu per Barcelona".

Destaca també que tots els diaris tret de l' Avui, El Punt i La Razón situen a la primera plana una imatge de la trobada entre el president dels Estats Units, Barack Obama, i el de la Xina, Hu Jintao.

Etiquetes

Més continguts de