Mèdia 17/05/2018

“Prefereixo veure l’Andreu que el George Clooney”

Sis seguidors de ‘Com si fos ahir’ visiten el rodatge de la sèrie i s’enduen un guió dedicat

Albert Castellví Roca
4 min
Els visitants al rodatge de 'Com si fos ahir' observen l'assaig d'una seqüència

Esplugues de LlobregatEl Bar Flora té avui uns clients especials. Són cinc dones i un home que coneixen el local des del setembre, però que encara no hi havien entrat mai. S’han assegut al sofà del fons, mentre en una altra taula l’Andreu i la Gemma mantenen una acalorada discussió. Els sis visitants són els guanyadors d’un concurs organitzat a la web de TV3 entre els seguidors de 'Com si fos ahir': després d’haver demostrat que són grans coneixedors de la sèrie van entrar en un sorteig i van ser premiats amb una visita al rodatge de la telenovel·la.

I no amaguen que el premi els ha fet il·lusió: “Jo prefereixo veure l’Andreu que el George Clooney”, diu la Mercè, amb referència al personatge que interpreta Marc Cartes. “És una passada. Ho recordarem tota la vida. Ja seria xulo visitar una sèrie que no segueixes, però ser aquí, tocant el sofà de l’Eva...”, afegeix, asseguda al menjador de casa del personatge encarnat per Alicia González Laá. La Mercè va participar al concurs, però no li va tocar el premi. És aquí perquè havia pactat amb el Jordi, un company de feina amb qui cada dia comenta l’evolució de les trames, que si algun dels dos era un dels afortunats, l’altre seria el seu acompanyant. “Ha complert la seva paraula”, diu ella, i afegeix: “Hem hagut de demanar festa a la feina. Mira que gastar un dia de vacances per venir aquí amb aquest home... El meu marit no sé què dirà!”

La visita comença amb una ruta pels platós, durant la qual els convidats tenen l’oportunitat de veure alguns dels escenaris on es roda la sèrie. Al despatx d’Adalisa es fan una foto com si fossin els treballadors de l’empresa: cadascú en una cadira, agafant telèfons, escrivint a l’ordinador, remenant papers... És així com la Laia i la Tània descobreixen un petit tresor: entre els fulls d’'attrezzo' que omplen les taules d’aquest 'set' hi ha fragments de guions de 'La Riera' i d’'El cor de la ciutat'.

Elles dues també havien acordat que, si a alguna li tocava, hi anirien juntes. “Si no, aquesta em mata!”, diu la Laia. Passejant pels platós els ha cridat l’atenció que “tot està cuidat fins al mínim detall” per tal que els decorats tinguin la màxima aparença de realitat, però també que els espais són “més petits del que semblen”. El Jordi hi coincideix: “M’ha sorprès que per la tele veus les coses d’una manera i en canvi aquí són molt diferents”. A ell la visita als platós l’ha fet pensar en l’Ikea: un seguit d’habitacions i despatxos només amb tres parets, plens de mobles i objectes de decoració, disposats al llarg d’un passadís recargolat.

Un d’aquests espais és la Consultoria Cuevas, a la porta de la qual Marc Martínez (Cesc) repassa el text de la seqüència que està a punt de gravar, mentre els visitants l’observen, li fan fotos i es fan selfies en diversos punts dels decorats. Després d’un parell d’assajos arriba el moment de gravar l’escena, en què també participen Eduard Farelo (Miquel), Maria Rodríguez (Sandra) i Elena Gadel (Noe). El que hi passa no es pot avançar sense fer espòilers, però la situació dins del despatx és tensa. Tot i que la gravació s’allarga, perquè a Martínez hi ha una frase que se li entravessa i cal fer més preses de les habituals, els convidats no treuen els ulls de les pantalles des d’on l’equip de realització dirigeix la situació, i que s’han instal·lat a la sala d’estar de casa de la Joana (i, fins fa poc, del Vicenç).

“No se m’ha fet gens pesat”, diu la Lolita un cop la seqüència s’ha donat per bona. Ella i la Isabel, la seva cunyada, han sortit de Sant Feliu de Guíxols a les set del matí per no fer tard a la cita, que era a quarts de deu a Esplugues de Llobregat. Però matinar ha valgut la pena: “M’ha agradat molt. A partir d’ara m’ho miraré d’una altra manera”, afirma. El que segurament no canviarà és el ritual de connectar l’ordinador just abans d’anar a dormir per mirar el capítol del dia de 'Com si fos ahir', “com qui llegeix un llibre”. La Isabel també la mira al vespre, però per televisió, a la redifusió del 33: “Quan el rellotge de la cuina marca les 9 i 19 minuts trec les notícies, perquè sé que és l’hora que comença la sèrie. És sagrat!”, explica.

Un cop rodada la seqüència, que s’emetrà el 12 de juny, els actors que hi han participat (alguns ja vestits de carrer, perquè han de marxar aviat) comparteixen uns minuts de tertúlia amb els seus seguidors. “Són amabilíssims, gens creguts”, dirà després la Lolita. La Mercè hi està d’acord: “Són molt propers, molt simpàtics”. I, per si no n'hi hagués prou, fan un regal a cada parella: una còpia dedicada del guió del primer capítol. “Ha sigut un detall molt maco”, afirma la Laia.

Llavors arriba la segona sorpresa: els tocarà fer de figurants a la pròxima seqüència que s’ha de gravar, al Bar Flora. Però hi ha un problema que no s’havia previst: ja hi ha uns altres figurants que ocupen les taules més pròximes a la zona del local on té lloc l’escena, i els convidats queden ubicats en un espai que està fora de pla en tot moment. Finalment, doncs, no sortiran a la sèrie. Això sí, com a mínim han tingut ocasió de tastar el pastís de xocolata del Flora: una de les cambreres els n’ha servit un tall mentre es rodava la seqüència. I, segons la Tània, malgrat ser d’'attrezzo', “és molt bo”.

stats