Els seguidors de 'Joc de trons' censuren tota la temporada final

A diferència de tots els anteriors, cap episodi supera el 8 sobre 10, i l'últim suspèn

Joc de trons ja és història, i el seu aterratge ha sigut accidentat. Els sis últims episodis de la sèrie èpica no han convençut els fans, segons es pot deduir de les votacions recollides en el portal Imdb.com.

En concret, el capítol més valorat d’aquesta última temporada és El caballero de los Siete Reinos -el segon-, que té un 8 sobre 10 de nota. Segueix sent un notable, però és menys que qualsevol dels capítols de les set temporades anteriors.

Quina és la teva escena preferida de 'Joc de trons'?

De fet, durant els primers anys de la sèrie -mentre seguia els llibres de George R.R. Martin que l’han inspirat- la nota més habitual superava el 9. En canvi, per a aquesta última tanda d’episodis el 8 és un sostre de ferro i n’hi ha dos que ni tan sols arriben al notable, ja que es queden en el 6,3 ( Las campanas, el penúltim) o aproven pels pèls, com és el cas d’ El último de los Starks, el quart, que tot just marcava un 5,7.

L’autèntic drama, però, arriba amb l’episodi final: El Trono de Hierro acumula 174.000 votacions, però suspèn, amb un 4,3 sobre 10 que expressa la frustració del seguidor mitjà sobre la que ha sigut la gran aposta de la HBO en els últims anys. De fet, la decepció amb aquesta temporada ha sigut tan important que fins i tot un grup de fans van muntar una campanya a Change.org per reclamar que es tornés a filmar “amb guionistes competents”. Tot i que és evident que les probabilitats que la HBO atengui el prec són escasses, vora 1,5 milions de persones han signat aquesta petició.

Joc de trons se suma, així, a les ficcions que no van saber trobar un final satisfactori per als seus seguidors, com va passar en el seu moment amb les sèries Dexter i House of cards.

Més continguts de