Mèdia Sèries 24/03/2022

L'ambiciosa 'Pachinko', una saga familiar coreana, arriba a Apple TV+

Laura Minguella
2 min
La guanyadora d'un Oscar Yuh-jung Youn encarna el personatge principal de la sèrie

BarcelonaApple TV+ estrena Pachinko, una ficció basada en el bestseller homònim de l’escriptora Min Jin Lee. Pachinko és un viatge que ens endinsa en quatre generacions d’una família coreana migrada al Japó durant la guerra, però també en la recerca d’identitat de cada un dels personatges explorant les preocupacions centrals i universals d'identitat, pertinença i pàtria. Pachinko és el nom d'un joc similar a les escurabutxaques molt popular a l'Àsia oriental i especialment al Japó. El títol tant del llibre com de la sèrie és una metàfora de la història que relata, ja que el joc del pachinko representa la vida dels coreans migrats al Japó, que vivien esperant la bona sort tot i que, tal com passa amb aquests jocs, sempre hi havia algú al darrere impedint la benastrugança.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie compta amb vuit episodis que s’aniran estrenant a la plataforma cada divendres fins al 29 d’abril i barreja l’anglès, el coreà i el japonès. L’amalgama de llengües és important perquè Pachinko explica una història d’immigració i resiliència: primer a la Corea ocupada pels japonesos, a principis del segle XX; després al Japó, entre els anys anteriors a la Segona Guerra Mundial i finals dels anys vuitanta, i finalment als Estats Units del 1989. Amb un to èpic i íntim, la sèrie se centra en el paper de la dona durant les diferents èpoques que retrata, i és per això que la Sunja, matriarca de la família, és la catalitzadora principal de la trama. Seguim la seva extraordinària història vital mitjançant diferents moments de la seva vida, i obre una finestra que ens permet entendre com ha après a fer-se forta per obrir-se camí en un món d’homes desolat per la guerra, la pobresa, el masclisme i el racisme.

Els salts intergeneracionals entre èpoques s'intercalen al llarg dels episodis, però també amb la trama, de manera que la història vital de la Sunja es desenvolupa paral·lelament amb la del Salomon, el seu net migrat als Estats Units. Ja des del primer capítol, als dos els connecten, de manera figurada, missatges i paràboles que relacionen els seus esdeveniments d’una manera o una altra, cosa que es mostra en pantalla d'una manera subtil gràcies a l'excel·lent i delicat tractament de la fotografia. Entre els actors de la sèrie hi ha Lee Min Ho, conegut com "el rei dels k-drames" i que farà el salt a Hollywood donant vida a Koh Hansu, un dels interessos romàntics de la jove Sunja, interpretada per Yu-na Jeon. Aquest personatge, en la seva etapa adulta, va a càrrec de Yuh-jung Youn, oscaritzada l'any passat com a actriu secundària pel film Minari.

Bona part del llibre de Min Jin Lee es veu reflectit a la sèrie d'Apple TV+. Tot i això, hi ha una part que amb prou feines s'ha tocat i que acabaria de posar llum a alguns dels interrogants que la ficció deixa entreoberts. La productora Soo Hugh, que s'ha encarregat de la primera temporada, va entredir en una roda de premsa que la sèrie podria tenir més d’una temporada: “Una petita pista: la sèrie està plantejada per a quatre temporades”. Tot i això, Apple TV+ no ha fet cap declaració al respecte i tot dependrà de la resposta del públic.

stats