Mèdia Sèries 12/08/2021

Torna 'Modern love', la sèrie per als fans de l'amor romàntic

La ficció d'Amazon relata vuit històries reals amb actors com Kit Harington, Lucy Boyton i Anna Paquin

3 min
Kit Harington i Lucy Boyton al capítol de 'Modern love'

BarcelonaLa tardor del 2019, Modern love es va convertir en la sèrie de moda. La ficció d'Amazon Prime Video estava construïda al voltant de vuit històries d'amor reals procedents d'una columna homònima del New York Times que se centrava en relats dels lectors sobre l'amor en temps moderns. El cineasta John Carney (director de la pel·lícula One) va escollir les més atractives i cadascuna d'elles la va transformar en un episodi de la sèrie de mitja hora de durada. Amb un repartiment encapçalat per Anne Hathaway, Modern love va esdevenir així una de les ficcions més vistes i comentades del 2019 després de la seva estrena. Gairebé dos anys després, la sèrie torna aquest divendres a Amazon amb vuit noves històries que es consumeixen com vuit caramels independents i que faran les delícies del públic més fan de l'amor romàntic.

Amb la idea de base que l'amor sempre triomfa per damunt de tot, la sèrie pinta un nou fresc d'històries romàntiques amb una gran diversitat de protagonistes. La segona temporada arrenca amb una mena de conte de fades traslladat al segle XXI: la relació entre una noia (Zoe Chao) amb un trastorn de la son que l'obliga a dormir de dia i un noi (Gbenga Akinnagbe) que -com gran part de la humanitat- treballa i fa vida quan hi ha llum del sol. El capítol explora les dificultats de les parelles amb horaris complicats, però també l'acceptació de la malaltia i la importància d'escoltar-se mútuament.

En aquesta ocasió, Carney ha buscat dotar la sèrie d'una mirada més oberta respecte als seus personatges, i per això hi ha relats amb protagonistes d'edats i orientacions sexuals molt diferents. N'és un exemple l'episodi encapçalat per Pearl Zeldin i Telci Huynh, que encarnen dues alumnes d'un institut en plena adolescència. Entre classes d'educació física i sortides amb l'escola les noies descobriran que s'atreuen mútuament i que estimar-se no resulta tan difícil com s'imaginen.

Dos desconeguts el dia abans del confinament

Però segurament un dels capítols més esperats és el que protagonitzen Kit Harington i Lucy Boyton. Amb un títol tan eloqüent com Strangers on a train (Estranys en un tren), la seva història arrenca el 13 de març del 2020 en un comboi que va de Galway a Dublín. El capítol fa una picada d'ullet a la pel·lícula d'Alfred Hitchcock del 1951 (basada al seu torn en un llibre de Patricia Highsmith), tot i que s'inspira més en Abans de l'alba de Richard Linklater, del 1995. Els protagonistes són dos desconeguts, una medievalista i un informàtic, que casualment conversen durant el viatge i s'adonen que comparteixen una química especial.

Contraris a la forma moderna de lligar, decidiran no saber res l'un de l'altre i retrobar-se directament dues setmanes després... sense tenir en compte que estan a punt de viure una pandèmia mundial amb confinament inclòs. Si bé Modern love és essencialment una sèrie feta d'històries romàntiques, el capítol de Harington i Boyton trenca lleugerament amb el gènere i es permet alguns moments de sàtira de les ficcions més cursis i ensucrades.

Un dels episodis de 'Modern love', que torna aquest divendres

Per a aquesta segona temporada, Carney va decidir incloure el relat de l'actor Andrew Rannell i, a més, li va demanar que el dirigís. El capítol, amb Marquis Rodriguez i Zane Pais com a protagonistes, plasma les dues versions d'una cita entre dos joves gais. Tots dos la recorden quan per casualitat es veuen, des de la distància, en un carrer concorregut mesos després d'aquella trobada, que estarà marcada per un esdeveniment inesperat. Entre el repartiment dels nous capítols també destaquen noms com Jeena Yi, Zuzanna Szadkowski, Lulu Wilson, Garrett Hedlund, Jack Reynor, Ben Rappaport, Anna Paquin i Minnie Driver.

La sèrie manté l'essència de la primera temporada, tot i que aquesta vegada intenta no centrar-se només en personatges benestants i ambients luxosos. Nova York reapareix en nombroses postals amb la ciutat banyada a la llum de la lluna, però el director dona una oportunitat a altres escenaris més mundans com els passadissos d'un institut, un supermercat i la sala d'espera d'una psicòloga. També esquiva el coronavirus i no s'embolica en imaginar situacions romàntiques durant un dels períodes recents més trasbalsadors. Amb l'excepció del capítol de Kit Harington i Lucy Boyton, Carney es decanta per reflectir un amor modern basat en la normalitat prepandèmica, la senzillesa i l'autenticitat, fent gala així de la idea fonamental de la sèrie: que els assumptes del cor són capaços de moure muntanyes.

La columna més romàntica del 'New York Times'

La idea se li va acudir a Daniel Jones: quina és la millor manera de reflectir l'amor modern? Preguntem-ho als conciutadans de Nova York i que ells mateixos ens expliquin les seves històries. Amb aquest punt de partida, el periodista va arrencar el 2004 la que es convertiria en una de les columnes més conegudes i llegides del New York Times. Jones va començar fent una crida als lectors perquè li enviessin les seves històries d'amor, sense saber quina seria la seva resposta. 17 anys després, l'allau imparable de relats –Jones explica que rep unes vuit mil històries cada any i que en llegeix vora 150 cada dia– demostra l'èxit de la proposta. La columna no només segueix viva (es publica en digital i al diari en paper dels diumenges), sinó que s'ha eixamplat: a banda de convertir-se en una sèrie de televisió, també és un podcast setmanal encapçalat pel mateix Jones.

stats