Televisió

Canvi de múltiplex

L'1 de març s'hauran de resintonitzar alguns canals de la TDT

De moment, només afecta Intereconomía, Veo 7 i Gol Televisión. No caldrà tocar les antenes

El ministeri d'Indústria ha fixat la data de l'1 de març per deixar lliure el múltiplex 66 de l'espectre radioelèctric, pel qual emeten actualment els canals Intereconomía, Veo 7 i Gol Televisión. Aquests tres canals, doncs, hauran d'abandonar la seva freqüència actual i desplaçar-se fins a altres múltiplexs, de manera que els usuaris hauran de tornar a sintonitzar-los si volen continuar rebent-ne el senyal. El canvi arriba quan encara no fa un any de l'apagada analògica a l'Estat.

Tot i així, el ministeri s'ha encarregat de puntualitzar que no caldrà adaptar les antenes, ja que els múltiplexs pels quals emetran a partir d'ara aquestes tres cadenes ja estaven en funcionament. A més, hi ha aparells de televisió que resintonitzen els canals de forma automàtica, de manera que en aquests casos el canvi d'un múltiplex a l'altre no afectarà l'espectador en absolut.

Aquest procés, que ja estava previst tot i que de moment no tenia data, forma part de la fase 1 del pla amb què el govern central té previst alliberar una part de l'espectre radioelèctric que ocupa actualment la TDT i que la Unió Europea ha reservat per a altres usos, especialment la telefonia mòbil. I de fet, aquesta primera modificació no serà l'última, ja que abans de l'1 de gener de 2015, pràcticament tots els canals d'abast estatal, que ocupen els múltiplex 67, 68 i 69, també s'hauran de traslladar a altres zones de l'espectre. És possible que el proper canvi es faci abans de l'estiu.

Etiquetes

Més continguts de