Mèdia Programes 27/06/2022

'Tor, la muntanya maleïda', de Carles Porta, es transformarà en docusèrie per a TV3

La cadena també treballa en noves temporades de 'Crims'

2 min
Carles Porta presenta 'Crims'.

BarcelonaTV3 no vol deixar escapar Carles Porta i els seus Crims, que tantes alegries d'audiència han donat a la televisió pública. En la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que ha tingut lloc avui, Sigfrid Gras, director en funcions de TV3, ha explicat que la televisió seguirà explotant l'associació amb Porta amb la creació d'una docusèrie basada en els crims de Tor, dels quals el periodista és expert.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El conflicte de Tor es va fer popular l'any 1997 arran del reportatge Tor, la muntanya maleïda, codirigit per Porta i emès pel 30 minuts. Posteriorment, el periodista ha continuat tractant el cas en diferents suports: l'any 2005 va ampliar la seva investigació amb el llibre Tor, tretze cases i tres morts, que es va convertir en un fenomen de la literatura de no-ficció en català, i el 2018 va tornar a endinsar-se a Tor amb un podcast del mateix títol.

A part d'aquest nou projecte, Gras ha insistit que la intenció de TV3 es seguir fent més temporades de Crims, un producte que "es fa de manera molt rigorosa i artesanal i en què es cuida cada detall". Coincidint amb l'estrena de la nova temporada, Carles Porta va explicar que la continuïtat de Crims depenia de la nova direcció de TV3, que no se sabrà fins sl setembre, i de les condicions econòmiques que oferís la cadena. "Estem pendents que TV3 s'assegui, aclareixi què passa amb la Corporació i la direcció de TV3 i puguem parlar de futur. Nosaltres sabem que l'equip directiu d'ara està molt a favor de Crims i notem aquesta companyia, però això s'ha de concretar amb fets i contractes amb els quals ens sentim satisfets", reflexionava Porta, que remarcava que "el preu real de Crims seria el doble" del que estan cobrant. En aquell moment Porta també va assegurar que havia rebut ofertes per part de diverses plataformes, un fet que Gras ha reconegut durant la comissió de control.

Lluny de donar mostres de cansament, Crims està obtenint les seves millors dades d'audiència amb la temporada que s'està emetent actualment. El capítol del 16 de maig, titulat Manoli, va fer el rècord d'audiència de la història del programa: 635.000 espectadors i una quota de pantalla del 26,3%.

La presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha remarcat durant la comissió de control que programes com Crims o també Eufòria són el camí que ha de seguir TV3. "La informació és un dels pilars bàsics, però hem de fer moltes coses més –cultura, ciència, entreteniment–, i per això treballem en un nou pla estratègic que pugui tornar a posicionar la CCMA com a generadora de continguts de molta qualitat", ha explicat.

stats