28/08/2023

L’anunci dels testicles voladors

2 min
L'anunci d'una crema depilatòria per a homes.

Diumenge a la nit, a TV3, en una pausa publicitària durant la sèrie Arrels, es va emetre un anunci insòlit i curiós. Passava una mica desapercebut. L’anunci no arribava ni als deu segons de durada i tenia una música suau. La imatge era estranya, fins i tot surrealista. Costava d'entendre què t’estaven anunciant. I just quan el cervell començava a processar el missatge, l’espot ja s’havia acabat. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Era un anunci d’una crema depilatòria per a les zones peludes més delicades dels homes. I la imatge consistia en dos testicles voladors suaus, rosats i simpàtics. “Descobreix una depilació per a la teva zona íntima” deia un rètol. I de sota d’un llençol estès enmig d’un camp de blat daurat apareixien dos collonets rodons, un lleugerament més gros que l’altre. Suraven en un aire net i agradable, com si haguessin sortit del no-res per veure món. Pelats, perfectes i curiosos. Testicles lliures, sensibles, que gaudien d’un paisatge delicat. “Assegura’t de llegir i seguir detingudament les instruccions d’ús” deia un rètol a la part inferior de la pantalla com una advertència mèdica. L’anunci del producte depilatori tenia aquell rètol de precaució que exigeixen els assumptes més sagrats i venerables. Si buscaves la versió llarga a internet, l’aventura dels picarols rosadets encara era més apassionant. L’anunci de crema depilatòria arrenca amb els dos testicles voladors sortint d’una cova fosca i negra. S’enlairen lleugers i espavilats, sobrevolen el mar i suren en la brisa agradable. També passen per un paisatge de muntanya idíl·lic. Els dos globus, sempre juntets, llisquen sobre l’aigua fresqueta d’un llac preciós i cristal·lí. Després, reposen juntets al costat del caliu d’un foc de camp. “Descobreix un món de sensacions en la teva zona íntima” diu un rètol. En el seu llarg viatge per veure món, els dos ouets tersos i finets experimenten el suau tacte de les ales d’una papallona i l’exquisit pelatge del llom d’un cadell de cérvol. Mai una crema depilatòria havia semblat tan exquisida. I mai una superfície depilada havia transmès un ventall de sensacions tan extasiants i gustoses. El periple aeri dels dos escrots espavilats passa a ser submarí. Se submergeixen a l’oceà i bussegen al costat d’unes amoroses foques juganeres. Després, surten a la superfície per rebre l’escalforeta d’un sol radiant i es refresquen a la suau escuma de les onades quan trenquen a la riba de la platja. “Set them free” diu l’eslògan final. “Allibera’ls”. Adorable i estimulant en extrem. Qui no voldria posseir aquell parell de tendres pebrotets exploradors per poder experimentar tot aquell cúmul de sensacions després d’aplicar-se una crema depilatòria?

Mentre a les dones la publicitat només els ofereix fulles d’afaitar i cames i aixelles que no surten del lavabo, amb els homes els creatius han estat generosos i imaginatius. S’agraeix tanta subtilesa metafòrica amb aquella odissea gratificant dels testicles intrèpids i voladors. Sobretot, perquè hagués sigut molt fàcil anunciar una crema depilatòria per a la carn d’olla amb un eslògan ben mascle i contundent: “Va de collons!”

Mònica Planas Callol és periodista i crítica de televisió
stats