Televisió

Mor Jordi Vila, veu de la cançó de 'Bola de drac' i doblador de Musculator

També va doblar personatges com el monstre Buu i el gat Garfield

2 min
Jordi Vila

BarcelonaEl món del doblatge ha perdut una de les veus més icòniques. Avui ha mort Jordi Vila, conegut per haver posat veu a sintonies de sèries mítiques de l'anime com Bola de drac, Bola de drac Z i Les tortugues ninja, a més d'haver doblat personatges com Musculator, de la sèrie d'animació Musculman, o el monstre Buu, de Bola de drac. També va doblar el gat Garfield i va posar veu a la música inicial de la sèrie Ranma 1/2.

La notícia de la seva mort l'ha feta pública a través de xarxes socials l'actriu de doblatge i publicitat Txell Sota. "Jordi Vila ens ha deixat aquesta matinada. Marxa la veu de tantes i tantes referències d'una generació. Però sobretot marxa el mestre dels mestres, i una persona que tenia una bondat i una generositat excepcional", ha explicat en un tuit que acompanyava amb una foto recent amb Vila.

Jordi Vila era músic i cantant quan el van triar per posar veu a la sintonia de Bola de drac, una cançó caracteritzada per la seva potència. En una entrevista amb el Planta baixa fa alguns anys, Vila explicava que, tot i que durant la seva carrera havia participat en moltes altes sèries, la sintonia de Bola de drac era la que més ressò havia tingut de tota la seva trajectòria. "Dels openings que he gravat, que n'he gravat molts, aquest és el més important", detallava.

Sobre com va ser l'enregistrament de l'opening de Bola de drac, Vila havia recordat a El matí a Catalunya Ràdio que no havia estat exempt de dificultats: "Va ser en un estudi que no estava preparat per gravar músiques i no tenien ni auriculars".

stats