Sector audiovisual
Mèdia TV 14/02/2023

Neix La Xarxa+, la plataforma de les televisions locals

Ofereix 2.000 continguts de vídeo i 152 podcasts

2 min
La nova plataforma

BarcelonaDes d'avui, les televisions locals de Catalunya tenen la seva pròpia plataforma de streaming, La Xarxa+, un suport gratuït disponible per a dispositius mòbils i pròximament per a la majoria de televisions intel·ligents. El nou servei comença a caminar amb 2.000 continguts de vídeo i 152 podcasts. A més, hi són presents 30 canals locals, ja que La Xarxa+ fa emissions en directe i permet consultar la programació dels últims set dies, a més d'oferir continguts sota demanda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per poder utilitzar La Xarxa+, l'usuari s'ha de registrar a l'aplicació, especificar una població de referència (no cal que sigui on viu) i indicar un màxim de tres cadenes locals que li interessin (aquest últim punt és opcional). Amb aquestes dades, la plataforma podrà afinar les recomanacions de continguts que farà a l'usuari. Segons han explicat els responsables de la plataforma, desenvolupada per la Xarxa Audiovisual Local i la Diputació de Barcelona, a l'hora de crear el nou servei es van marcar com a objectiu fos tan fàcil d'usar com ho són altres serveis als quals ja estan acostumats els usuaris, com ara Netflix. El projecte, que ha rebut el suport dels fons Next Generation, agafa el relleu de XALA!, la plataforma local especialitzada en continguts castellers i esportius que va arribar a comptar amb 90.000 usuaris registrats.

En la nova plataforma també tenen un pes important els castells i els esports, que constitueixen dos dels cinc espais temàtics del servei. A l'espai dedicat als castells es podran seguir en directe i de forma íntegra les principals actuacions de la temporada, però també es disposarà d'un catàleg amb les diades històriques des del 2016, totes les edicions del Concurs de Castells des del 2010 i documentals com Human building. A l'apartat d'esports, els usuaris tindran accés a les emissions en directe de competicions de patinatge artístic, rugbi, hoquei patins i altres disciplines esportives. L'oferta temàtica de la plataforma es completa amb l'espai Tradicions, que recollirà continguts vinculats amb grans cites de la cultura popular del país, com la Patum de Berga o la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d'Anoia; l'apartat Cultura i documentals i Entreteniment, que ofereix productes com el talent show local Objectiu Paki.

Segons ha explicat Marc Melillas, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, la nova plataforma és una oportunitat per a les televisions locals per aprendre a explotar els seus continguts més enllà de l'emissió en directe. "Hi ha uns canvis dels consums d'accés a l'entreteniment i els mitjans locals han de seguir aquest procés de canvi", ha assenyalat.

stats