Denúncia
Mèdia Programes 18/05/2023

Unides Podem estudia denunciar ‘El hormiguero’ per comentaris "homòfobs i vexatoris" a la seva candidata a València

Pablo Motos i Miguel Lago van fer burla de l’orientació sexual i la discapacitat de Pilar Lima

Maria Blanch Llardén
1 min
El presentador Pablo Motos

BarcelonaEl hormiguero podria enfrontar-se a mesures legals per les burles fetes a la candidata d’Unides Podem - Esquerra Unida, Pilar Lima. Durant el programa de dimarts a la nit, Pablo Motos i el seu col·laborador, Miguel Lago, van mofar-se de la condició sexual i de la discapacitat de Lima. El presentador li havia demanat al seu contertulià quins requisits fan falta per ser un candidat electoral i Lago va etzibar, entre rialles de Motos i les formigues del programa: “Ser sorda! És que la de València, diu Irene Montero: «La millor candidata, sorda, bollera!» Doncs bé, com que ja s'hi val tot, [es pot] començar a faltar: «Aquí us porto un coix que...»”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La formació política diu que estudia la via legal contra els comentaris “homòfobs i vexatoris” sentits al programa d’Antena 3. Unides Podem volen emparar-se en el fet que les ofensives infringeixen la llei general de comunicació audiovisual, que indica que les emissions seran "respectuoses amb la dignitat humana i els valors constitucionals" i que no es discriminarà cap grup per orientació sexual o discapacitat, entre altres coses.  

La candidata valenciana ha afegit: “És preocupant que programes en horari de màxima audiència que veuen milions de famílies i joves ens discriminin entre rialles. No som objecte d’acudits”. Diversos polítics de la seva formació li han mostrat el seu suport, com Irene Montero o Pablo Echenique, i també han criticat el programa de Pablo Motos. 

stats