Crisi energètica
Mèdia TV 12/09/2022

Quatre mesos sense pagar el rebut de la llum, el premi d'un concurs de la televisió anglesa

L'espai 'This morning', de la privada ITV, s'oferia a pagar les despeses elèctriques dels espectadors

2 min
Imatge del programa 'This morning'

BarcelonaLa pujada de preu de l'electricitat és una de les principals preocupacions dels ciutadans, especialment al Regne Unit, on el cost de l'energia s'ha disparat. Precisament per això, un magazín matinal del Regne Unit, The morning, de la cadena ITV, ha pensat que és una bona idea oferir com un dels premis estrelles de la seva secció Spin the wheel (Gira la ruleta) la possibilitat de no haver de pagar la factura de l'electricitat durant quatre mesos. En aquest concurs, un espectador truca per telèfon i demana als presentadors que facin girar una ruleta que, quan s'atura, marca el premi que s'endurà. Fins ara hi havia opcions com 1.000 o 3.000 lliures en metàl·lic, però fa uns dies va aparèixer l'opció d'estalviar-se el pagament dels rebuts de la llum, que són abonats pel programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La setmana passada un dels espectadors de The morning va aconseguir endur-se aquest premi inusual. "Aquesta setmana tenim els nostres premis habituals en metàl·lic, però també podeu guanyar una mica de diners extres per pagar les factures de la llum fins a finals d'any. Això són quatre mesos de factures", explicava Phillip Schofield, presentador del programa. L'Alex va ser un dels espectadors que va trucar amb la intenció de guanyar aquesta ajuda i finalment se la va endur. "Tinc un d'aquests comptadors de prepagament i és absolutament mortal", va dir el concursant.

Tot i que el guanyador del premi estava encantat amb no haver d'encarregar-se de pagar el rebut de la llum, alguns usuaris d'internet van criticar la iniciativa del programa. El crític de televisió Scott Bryan va ser un dels primers a assenyalar a les xarxes l'estranyesa del premi. "This morning s'ha convertit en una distopia com Black mirror oferint-se a pagar el rebut de la llum com a premi d'un concurs", deia Bryan, establint una comparació entre el programa i la sèrie britànica que tracta el malestar de la societat actual. El crític també indicava que la iniciativa de This morning podia entrar en conflicte amb un dels principis de l'Ofcom, el regulador dels mitjans al Regne Unit, que recomana "no mostrar premis monetaris com a possible solució a problemes financers".

stats