Jocs Olímpics

Pelé es descarta per encendre el peveter dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro

L'exfutbolista de 75 anys ha justificat la seva absència a la cerimònia per motius de salut

Efe
1 min
Pelé, amb la torxa olímpica

Rio de JaneiroPelé, el millor futbolista brasiler de tots els temps, s'ha descartat aquest divendres com a possible candidat a encendre el peveter dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, hores abans de la cerimònia d'obertura.

El nom de l'encarregat de fer l'últim relleu de la torxa i d'encendre el peveter és el secret més ben guardat dels organitzadors de Rio 2016, però al Brasil es donava gairebé per segur que aquest honor correspondria a Pelé.

L'exfutbolista de 75 anys ha justificat la seva absència a la cerimònia per motius de salut i ha afirmat que no té prou "condicions físiques" per participar a la cerimònia. En l'últim parell d'anys, Pelé s'ha sotmès a diverses operacions per problemes renals, en articulacions i al maluc.

Fa un parell de dies, el mateix exfutbolista va admetre que va rebre la invitació dels organitzadors i va dir que li agradaria fer-ho, però llavors va subordinar la decisió final als seus patrocinadors personals, algun dels quals rivals comercials dels patrocinadors dels Jocs Olímpics.

Pelé va agafar la torxa a la ciutat de Santos des del balcó del museu que porta el seu nom fa un parell de setmanes, però no va participar en el relleu.

Els altres noms amb els quals ha estat especulant la premsa brasilera com a candidats a encendre el peveter són el regatista Torben Grael, el tenista Gustavo Kuerten o el maratonià Vanderlei Cordeiro.

stats