JOCS OLÍMPICS

Un dirigent irlandès del COI és imputat per venda il·legal d'entrades

Patrick Hickey, que va ser detingut el 17 d'agost, estarà en llibertat condicional mentre se segueix investigant el cas

Ara
2 min
Hickey, el 6 de septembre, sortint de la comissaria de Polícia de Rio de Janeiro

BarcelonaUn tribunal brasiler ha imputat Patrick Hickey, dirigent del Comitè Olímpic Internacional (COI), per venda il·legal d'entrades dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, segons han informat fonts oficials. L'irlandès va ser detingut el 17 d'agost i va passar per presó preventiva. Hickey, en llibertat condicional, està obligat a portar turmellera electrònica, s'haurà de presentar al jutjat mensualment i no té autorització per abandonar el país, segons la decisió de la magistrada Juliana Leal de Melo.

El dirigent ha estat acusat de subministrament o facilitació d'entrades per a la venda il·legal, delicte que està penat amb condemnes de dos a quatre anys de presó. A més del membre del COI, el tribunal de Rio de Janeiro ha iniciat processos judicials contra nou persones més, entre les quals, el president de l'empresa THG, el també irlandès Kevin Mallon, que va ser detingut el 5 d'agost amb prop de 1.000 d'entrades en el seu poder i, segons les investigacions, és el "braç dret" de Hickey.

El president del COI, sota investigació

El Comitè Olímpic d'Irlanda, segons les investigacions, va contractar l'empresa Pro 10 per vendre entrades dels Jocs Olímpics, i aquesta les transferia a THG, que les venia a preus que arribaven a quintuplicar el seu valor nominal. En el marc d'aquesta causa, la Policia també pretén interrogar el president del COI, Thomas Bach, perquè s'ha trobat un correu electrònic en què Hickey li va sol·licitar 500 entrades addicionals per a diferents esdeveniments dels Jocs Olímpics.

Tot i que la policia no va trobar cap resposta de Bach, després d'aquest missatge el Comitè Olímpic Irlandès, presidit per Hickey, va rebre 296 entrades addicionals per als Jocs. Bach no va tornar al Brasil per acudir a la cerimònia inaugural dels Jocs Paralímpics, de manera que va ser el primer president del COI que es perd aquesta cita des del 1984.

Després de la detenció, Hickey va renunciar temporalment a la presidència del Comitè Olímpic Irlandès i a les seves funcions al COI, fet que inclou la presidència dels Comitès Olímpics Europeus i la vicepresidència de l'Associació de Comitès Nacionals Olímpics (ACNO).

stats