CORREPINS I BOTICLASTES

Trèbol indica sense tumors

Alguna nit d’aquelles en què no puc dormir, poso la televisió i em dedico a anar passant canals. No és zàping pròpiament dit, diguem-ne que és, més aviat, una mena de passejada pel món, anar a fer un tomb audiovisual.

Hi ha canals realment surrealistes, de baix pressupost i continguts deplorables, undergrounds de la comunicació, opi per al televident. Uns d’aquests canals són els dels tarotistes i nigromants. A veure, és clar que hi ha llibertat de pensament i, per descomptat, de creences al nostre país. De la mateixa manera que una persona prega al seu déu que l’ajudi a curar-se d’una malaltia, hem de respectar que una altra persona li pregui al dos de trèvols o a l’as d’espases que el curi de la seva. Ara bé, les coses que s’estan sentint en aquests canals últimament haurien de ser denunciades pels col·legis de metges de la mateixa manera que es denuncien persones que exerceixen la medicina sense cap títol que ho acrediti. L’intrusisme i la prestació de serveis de salut sense acreditació de l’administració estan regulats i els tarotistes han arribat a aquest punt.

Ahir a la nit vaig presenciar amb incredulitat com un farsant d’aquests que viuen de la desesperació aliena es dedicava, mirant les cartes, a dir-li a un espectador que el tumor de la seva parella no era quirúrgic i, després d’aclarir-li que precisament l’havien operat, li va deixar anar que no estava ben netejat. A la següent senyora li va dir que es deixés de fer ressonàncies a l’esquena perquè només tenia un pinçament. Durant la mateixa trucada li va dir que un TAC era el mateix que una ressonància magnètica. No soc metge, però fins a això arribo. És una vergonya. I ja va sent hora que l’administració, ja sigui el departament de Salut o el ministeri de Sanitat, posi mà a aquests venedors de salut a través de números de telèfon de pagament que allarguen trucades barrejant les cartes encara una estoneta més.

Més continguts de