Una cervesa fresqueta!

L’ARA es fa ressò dels vídeos, molt compartits, del jove alcalde de Cervià de Ter, el cupaire Guillem Surroca, que amb un llenguatge directe i convincent toca qüestions populars —en el bon sentit— com ara el turisme o l’habitatge.

Inscriu-te a la newsletter PensemLes opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

En un dels vídeos parla de l’hostaleria. Es pregunta per què un cambrer suís cobra més que un cambrer català, assegut en un bar, que es veu bonic, amb taules de marbre, i després caminant per un poble (potser el seu). La pregunta és pertinent, ens parla d’aquest sector amb poques vocacions, amb horaris llargs i complicats, amb gent que comença projectes amb tota la il·lusió i que ha de tancar perquè no se’n surt. Ho connecta amb el turisme, que és el mal que patim a Catalunya, sobretot a les grans ciutats amb port; per tant, amb creueristes. El discurs és raonable i ben travat, i connecta amb tota mena de gent: joves i grans.

Cargando
No hay anuncios

Ara bé, en aquest bar on comença el vídeo —que potser és el “seu” bar— se’l veu assegut prenent una cervesa. M’encanta la cervesa, esclar que sí, i és una beguda fàcil amb la qual no cal que t’escalfis el cap. Passa molt bé freda, la pots beure a morro o en got de plàstic i està bé de preu. Però... i si hagués sortit prenent una copa de vi català? Un blanc fresquet, un cava, o un negre lleuger? El repte que té el sector justament és que els joves com ell estimin el vi, com l’estimen en altres parts del món (Toro, Riesling, Califòrnia, la Pulla...). El sector són gent de la restauració, com el cambrer que li ha servit aquesta cervesa tan bona, però també són pagesos, ramaders, professors d’enologia, sommeliers, boters, periodistes, dissenyadors, surers, cuiners... No em cansaré mai de predicar que una cosa són els turistes i una altra, molt diferent, els enoturistes. Espero vídeo!