17/12/2019

Desconnectar per tonar a connectar

2 min
Alexia Putellas celebrant el primer gol contra la Juve

Exjugadora i fisioterapeutaAra que ja em posava a escriure de nou la carta als Reis d’Orient, de sobte m’han donat una sorpresa. Una cosa menys que hauré de demanar! Amb el lema #TimeforAction –això de les etiquetes i els lemes per impulsar campanyes agrada molt a la UEFA, i ja em sembla bé, sempre que hi hagi una acció al darrere–, volen duplicar els seguidors i el valor de la Champions femenina. Com ho faran? Han decidit canviar l’actual format d’eliminatòria a vuitens de final per passar a una fase de grups, amb quatre grups de quatre equips. Es jugaran a doble partit i els dos primers de cada grup passaran a quarts de final. Així s’incrementen un 20% els partits d’aquesta competició. La lligueta es jugarà entre els mesos d’octubre, novembre i desembre. No només hi haurà més partits sinó que tots es podran veure per televisió i la UEFA es farà càrrec del màrqueting de cadascun. Fins ara només es feia càrrec de la final. Totes aquestes iniciatives es portaran a terme la temporada 2020/2021. Tenim temps de sobres per planificar les coses!

Recapitulem una mica. Si hi ha una fase de grups per accedir a quarts de final, significa que passarem a tenir més partits de Champions. I si seguiu una mica el futbol femení, sabreu que les jugadores tenen tots els caps de setmana ocupats per partits i si en tenen de lliures és perquè s'escauen en dates FIFA i són amb la seva selecció. És a dir que no tenen cap mena de descans. Ja podem anar proclamant l’entrenament invisible, l’alimentació correcta i el descans adequat, que el que passa és que la competició regular no les deixarà descansar en cap moment.

Segurament quan estaven decidint el futur de la Champions femenina no es van parar a pensar que abans de fer aquests canvis –uns canvis que defenso totalment– s’han de modificar les lligues regulars. Quan s'acabi la temporada, quants partits hauran jugat les jugadores? No són només els minuts que carregaran a les cames, sinó tota la pressió que s’ha de gestionar quan competeixes en totes les competicions que et toca jugar. Cal fer canvis. Ja vaig comentar fa uns dies que la Lliga que tenim s’hauria de fer més competitiva i que cal reduir el nombre d’equips. Les nostres jugadores necessiten desconnectar de tant en tant. No sé si ho heu sentit a dir alguna vegada, però per donar la millor versió en tot moment a vegades cal desconnectar per tornar a connectar. Que no ens passi per alt.

stats