De l’escorxador a la taula

La Trinitat Gilbert, companya de taula del millor suplement del món (el Mengem), feia un escrit imprescindible i molt mengívol sobre “l’últim pescador jove de Portlligat”. La nostra gastroperiodista ens enllaminia amb frases com: "Avui a la barca La Felicitat de Portlligat hi pugen com cada dia el Samu i l’Isca, gendre i sogre. «Aquest estiu pesquem escórpora, llagosta, mero, molles, rogers, càntares», comenten tots dos".

Inscriu-te a la newsletter PensemLes opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

De seguida, llegint-la, he pensat en una qüestió que us he servit altres vegades. Els pescadors, com és natural, fan una feina que es valora, que considerem dura i ingrata, algun cop romàntica, heroica a voltes, necessària, mal pagada.Per quina raó una feina equiparable a la seva, com és la de caçador, està en canvi tan mal considerada? Ja es pot queixar un pagès (que fa una feina ben considerada, tot i que mal pagada) que els senglars i els conills, així com els ocells, se li mengen els sembrats, que si algú proposa que vinguin els caçadors se’l titllarà de cruel i fatxa. Algú em dirà que els cabirols (és a dir, els “bambis”) són com peluixos i, en canvi, els raps són molt més lletjos. Cert, però si fos per aquesta raó, només, que els pescadors ens cauen i els caçadors no, seríem uns frívols i uns materialistes. Algú dirà que un senglar és molt més intel·ligent que un lluç, però jo li diré que si ho comparem amb un pop la cosa canvia. I que, a més, salvar els intel·ligents i menjar-se els toixos seria discriminatori.

Cargando
No hay anuncios

No seria capaç de caçar, tampoc de pescar, tampoc de matar en un escorxador, però valoro molt que m’ho facin, perquè soc de menjar peix i de menjar carn. El peix salvatge m’encanta. Però la caça també. I estem a punt d’entrar a la gloriosa temporada de tardor.