10/10/2011

Noves modes mortuòries

2 min

Últimament, els fans amb temps lliure (que en són molts) es dediquen a la performance obituària. Quan mor algun famós li deixen tributs al portal on vivia o al lloc on treballava. D'ossets i espelmes que en no faltin, ara ja són tan obligatoris com les esqueles. Però també aquells objectes que al traspassat li haurien fet il·lusió en vida, com per exemple ampolles d'alcohol, o que tenen el que se'n diu contingut simbòlic. Vam veure com a Amy Winehouse li deixaven alguna ampolla, però de Malibú, cosa que no sé com es deu prendre des del més enllà. Ja sé que el fet que l'ampolla de Malibú sigui blanca i no pas transparent permet no deixar-la plena, però tot i així em sembla mesquí.

Si et vols fer el simbòlic, fes-ho bé. Aprofito per demanar als meus familiars i amics que, en cas de decés de la meva persona, demostrin com m'estimaven no posant-hi ni ossets, ni espelmes. Que pensin que en vida els meus sopars romàntics van ser il·luminats sempre amb fluorescents. I pel que fa a les ampolles, prefereixo que les triïn bé i que se les beguin en memòria meva. (Tampoc cal que facin com Ron Wood amb el seu pare, que el va incinerar i després el va esnifar.)

Aquests dies, però, la performance mortuòria ha anat encara més enllà. Com que el difunt Steve Jobs va ser cofundador de l'empresa Apple, i el logo de l'empresa Apple és una poma mossegada, els fans s'han dedicat a deixar pomes mossegades aquí i allà. I trobo que, sincerament, és una mica porcot anar deixant pomes mossegades entre els ossets i les espelmes. Què n'han fet, per cert, del tros mossegat? Se l'han menjat? L'han escopit?

No vull ni pensar el que faran el dia que -Déu no ho vulgui- ens deixi Bill Gates. Bé, sí que ho vull pensar. Suposo que li deixaran unes finestres a la porta del domicili.

stats