11/02/2012

La primera decepció

2 min

Sempre arriba, tard o d'hora. Per molt bonica que sigui la història d'amor, sempre hi ha un moment en què fa acte de presència la perplexitat, el mareig i l'abatiment que provoca la primera decepció. És un moment estrany, contradictori i incòmode, segurament per a les dues parts, però sempre una mica més per a qui no s'ho espera, qui no ho veu a venir, qui encara ha viscut un minut o mil en els llimbs del principi, verge, absolut, i meravellosament fràgil. Estic segura que l'altra part, la part que provoca la decepció, també viu un moment previ en què sap que està a punt de decebre, que està a punt de trencar una cosa que fins aleshores havia estat pura i simple, com rentar-se la cara, i això tampoc ha de ser fàcil, ho sé. Però qui ho fa decideix i executa, siguin quines siguin les conseqüències, siguin quines siguin les ferides que pugui provocar. La decepció és trista més que dolorosa, és profunda més que tallant, és desconcertant i fa de mal pair, però també és alliçonadora, sincera i, sobretot, suportable. Perquè tothom sobreviu a una decepció, només faltaria, encara que suposi, a partir d'aleshores, ser una mica menys innocent.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'amant que no ha dit tota la veritat. L'amiga que resulta que no ho era tant. El pare que també era pare d'un altre i no havia avisat. El company que necessitava dir una mentida per no quedar com un mentider. El germà que no hi pensa mai i la cunyada que hi pensa massa sovint.

Tots hem estat decebuts alguna vegada i tots hem decebut algú en algun moment. Com diuen els viscuts, és llei de vida. Com si tot fos tan senzill com legislar! La qüestió és: què fem un cop passa? Què ens quedem i què deixem anar? Com continuem el camí ens definirà com a persones, i no ens farà millors ni pitjors, però potser sí una mica més valents o una mica més covards.

stats