08/03/2021

La reconquesta

2 min
Ambient al Camp Nou

Amb els cognoms de les seves àvies, Albert Martín firmaria Albert Aguilar Lainez.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La tossuderia al llarg dels lustres dels històrics 25.000 votants del nuñisme han fet un mal incalculable al club que Johan Cruyff va convertir en la referència mundial del futbol. I la caiguda de l’última dècada en termes de joc, prestigi i finances tampoc són una invitació a l’optimisme. 

Però aquest diumenge, 7 de març del 2021, dia de l’arribada d’una nova directiva, convé recordar quines són les cartes del Barça per sortir-se’n. D’entrada, el Barça segueix sent un equip tendre, imperfecte, passerell i sovint calamitós en defensa. Però és un equip joveníssim, ple de talents amb enorme projecció i, en els últims tres mesos, amb números de campió. Després de dos anys anodins, és un equip que torna a ser divertidíssim de veure. 

És de preveure que el factor esportiu ajudi a millorar el seu prestigi. També ho faria la tornada a un model reconeixible, des de patrocinadors –sense petrodictadures a la samarreta– fins a jugadors –on Paulinhos, Ardas, Andrés Gomes o Arturos Vidal suposin l’acomiadament instantani del secretari tècnic–; en aquest sentit, també convindria que tornessin a fitxar els tècnics, que el club tingués alguna aroma de professionalització que en els últims anys no s’ha vist més enllà dels vestidors dels equips.

Si el Barça torna a tenir el focus en la fórmula que l’ha fet reconeixible i únic dins del camp de futbol, si reconquereix la seva posició com a indiscutible Coca-Cola dels equips de futbol, és de preveure que els ingressos no només es mantinguin, sinó que augmentin. L’objectiu és que si a un nen de Rosario, a un de Libèria i a un del Japó els demanen per tres equips de futbol a nivell mundial, el Barça segueixi sent-hi. I si les futures estrelles de la pilota continuen somiant fer gols al Camp Nou, seguirem tenint els millors talents del planeta a casa nostra.

I sí, el deute es monstruós, preocupant. També ho és el dels estats o el d’algunes corporacions que senzillament no cauran mai. El Barça, amb la seva vella recepta de Masia i bon futbol, és més que una estructura d’Estat: és una estructura global i, amb una directiva que li jugui a favor, se’n sortirà. 

stats