Tovallons negres 09/08/2023

El turisme rural dels nassos

2 min
turisme rural

Decideixen que faran turisme rural, que vol dir, bàsicament, que llogaran una casa i s’hi estaran un cap de setmana tots junts, “de festa”. En busquen una, a Sant Kevin de Vallfosca, amb capacitat per a dotze persones, que està bé de preu. Es diu Cal Coix. Compren beguda, snacks, pa de motlle, embotit i droga. Arriben, es reparteixen les habitacions, i de seguida es preparen uns cubates, uns porros i posen música (sic).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La veïna de la masia del davant, cal Garrell, ja endevina, amb la intuïció de l’autòcton, que no dormirà. Els amos de Cal Coix, que la van heretar, viuen a Barcelona, i si un veí del poble els truca, tampoc fan gaire res. Se’n recorda d’un cop que hi va haver un casament. Tres dies seguits sospirant per un divorci exprés.

A mitja nit, els llogaters ja van gats i han tingut la primera baralla. Un d’ells, el Cristian, surt al camí, cridant com un garrí, i al darrere, una noia, Macarena, que no s'aguanta dreta. “Trai la hielba pol·lo-menox, joputa!!!”, farfolla, que vol dir, aproximadament, “no t'enduguis la droga psicotròpica derivada del cànnabis, bergant”. Llavors, un tercer element agafa el cotxe, derrapa, es fica a l’era de can Collonassos i encasta el capó al galliner. Crits de gallines i oques i crits de Cristian i Macarena. La resta d’Einsteins i Maries Curie que s’han quedat a l’interior de cal Coix surten, esverats, perquè després de deu minuts sense “la hielba” tenen síndrome d’abstinència. I perquè el soroll de les gallines i les oques no l’havien sentit mai i els fa por. Podrien haver llogat, ja se sap, un pis turístic a Barcelona, però si fessin aquest soroll a Barcelona, vindria la policia. Aquí, en canvi, no vindrà ningú.

Per tant, els veïns només aspiren a allò que passarà, tard o d’hora, aquesta nit. Seuen als balcons i, posats a no dormir, s’esperen, pacients, que el Cristian, la Macarena i els seus amics es topin amb una mare senglar i els seus senglarets. Quan les dues plagues entrin en contacte la natura farà la resta.

 

Empar Moliner és escriptora
stats