Les obres del CaixaForum de València "avancen a bon ritme" i es manté l'objectiu d'inaugurar el recinte el 2022

L'edificació del centre cultural es va iniciar al març amb un pressupost de 19,4 milions d'euros

Les obres del CaixaForum de València, que s’ubicarà a l’interior de l’edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències,  "avancen segons el calendari previst", i la seva inauguració es durà a terme l’any 2022. Així ho han destacat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, que han visitat aquest dijous les obres.

En aquests moments ja s’han acabat les fases de demolició i fonamentació, i s’ha iniciat la d’aixecament d’estructures. S’han començat a construir els pilars de la zona que contindrà les sales d’exposicions, com també una estructura metàl·lica arquejada que servirà de base per acollir les oficines i la coberta de la botiga del futur centre cultural.

A data d’avui, ja s’ha dut a terme la contractació de tota l’obra, a excepció de la part audiovisual. Està en fase de licitació el revestiment d’una futura sala polivalent que els visitants podran veure pràcticament suspesa en l’aire, i que l’arquitecte del projecte, Enric Ruiz-Geli, anomena núvol.

Ruiz-Geli dissenyarà el CaixaForum de València

Les obres a l’interior de l’edifici Àgora es van iniciar al mes de març, i després d’una aturada obligada de quatre setmanes durant les quals no es va permetre fer treballs no essencials a causa de la crisi sanitària, s’han pogut reprendre. La inversió de la Fundació La Caixa serà de 19,4 milions d’euros, als quals se suma un pressupost anual d’uns 5 milions per al manteniment, la programació i el funcionament del centre.

El projecte, presentat per l’arquitecte Enric Ruiz-Geli i el seu estudi Cloud 9, va ser escollit perquè “respecta, potencia i conviu amb l’Àgora”. El CaixaForum de València tindrà dues sales d’exposicions, un auditori amb capacitat per a unes 300 persones, llibreria, restaurant i un espai familiar i educatiu, amb un total de 6.500 metres quadrats útils.

El + vist

El + comentat