País Valencià 31/03/2017

18 milions d'euros i dos anys d'obres per a convertir l'Àgora en el CaixaForum

La fundació invertirà cinc milions anuals en activitats culturals i preveu que el centre estigui obert l'any 2020

Ara
1 min
Vista de la façana i la coberta de l'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. / GENERALITAT

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Fundació la Caixa, Isidre Fainé, han signat aquest divendres un acord pel qual l’edifici de l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València esdevindrà el CaixaForum de la ciutat.

Segons ha explicat Ximo Puig, l’acord preveu una despesa inicial de 18 milions d’euros per part de la fundació, que invertirà 5 milions anuals en activitats culturals i preveu tindre obert el centre l’any 2020.

Ximo Puig i Isidre Fainé durant la signatura de l'acord

Cessió de l'espai durant 50 anys

L’acord suposarà la cessió de l’espai, propietat del govern valencià, per un temps de 50 anys i l’obligació que la fundació mantingui aquesta inversió anual de 5 milions d’euros.

El cap del Consell ha destacat la importància de l’acord pel qual s’instal·larà el primer CaixaForum valencià, assenyalant que la ciutat esdevindrà "centre dels grans debats culturals que hi ha al món", alhora que servirà per "reforçar la imatge" de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Agilitzar les tramitacions

Ximo Puig ha traslladat el compromís de la Generalitat Valenciana d'agilitzar les tramitacions que li corresponen des del punt de vista legal perquè les obres de l'edifici es puguin iniciar el més aviat possible.

stats