Detectat el setè focus de xilel·la al País Valencià

Les noves infeccions s'han trobat en ametllers a les comarques del Comtat i la Marina Alta i Baixa

La conselleria d'Agricultura ha confirmat avui la detecció d'un setè brot de la plaga de xilel·la al País Valencià. En concret, es tractaria d'ametllers infectats als municipis d'Alcalalí, Beniardà, Benifato, Callosa d'en Sarrià, Tàrbena, Xaló, Confrides i Llíber, tots a les comarques del Comtat, la Marina Alta i la Marina Baixa. 

Els últims positius es troben dins de la zona afectada i pertanyen a la subespècie múltiplex, l'única existent al País Valencià fins ara. En concret, s'han detectat 32 parcel·les amb ametllers contagiats.

Agricultura ha fet pública la detecció mitjançant la publicació d'una resolució al  Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, on reitera les mesures d'eradicació i control del microorganisme que cal aplicar. 

Amb aquest ja són set els brots detectats fins al moment en terres valencianes, des de  la primera troballa del bacteri a la localitat alacantina de  Guadalest el 29 de juny del 2017. La conselleria també ha informat que en la zona s'han pres un total de 7.489 mostres, sent 209 mostres d'ametller positives, que pertanyen a 178 parcel·les. 

La xilel·la continua propagant-se sense control

Més continguts de