País Valencià 19/09/2012

Els sindicats presenten quatre demandes col·lectives contra l'ERO de Canal 9

Les agrupacions de treballadors CCOO, Intersindical, UGT i CGT demanen la nul·litat del procés que acomiadarà 1.198 treballadors de la radiotelevisió pública valenciana

Acn / Ara
1 min
Protesta dels treballadors de RTVV a les portes de l'edifici on està reunit el consell d'administració

ValènciaEls quatre sindicats que votaren en contra de l'ERO que afecta els treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han presentat hui sengles demandes col·lectives per tractar d'aturar l'execució de l'acomiadament dels 1.198 empleats afectats. CCOO i CGT ho han fet davant l'Audiència Nacional espanyola, mentre que Intersindical i UGT han interposat la demanda en el Tribunal Superior de Justícia valencià.

La majoria dels sindicats fonamenten les seues demandes en les "irregularitats" que envolten l'ERO de RTVV. Intersindical ha explicat en un comunicat que la demanda posa en dubte els criteris de selecció dels treballadors afectats i al·lega per demanar la nul·litat del procés la no-justificació econòmica de tres de cada quatre comiats derivats de l'externalització dels serveis, la no-comunicació de la llista d'afectats, la vulneració del conveni col·lectiu vigent pel que fa a la indemnització de 45 dies per any treballat o la falta de voluntat negociadora de la direcció.

El mateix sindicat ha explicat que el procés judicial podria ser molt ràpid. Si s'admet la demanda, el secretari judicial ordenarà a l'empresari que, en el termini de 5 dies, notifique a la sala els treballadors afectats per l'acomiadament col·lectiu, quinze dies més tard hauria de celebrar-se el judici i, en un termini de cinc dies després de quedar vist per a sentència, el jutge hauria de dictar sentència.

Si el veredicte fora satisfactori, les demandes individuals que alguns treballadors ja han interposat decaurien, atès que aquestes demandes col·lectives presentades beneficiarien el global dels treballadors afectats per l'ERO aprovat el darrer 22 d'agost de matinada.

stats