Publicitat
Publicitat

PRESUMPTA CORRUPCIÓ

L’Audiència de València investiga de nou les adjudicacions de Castellano

L’exconseller podria haver adjudicat a un amic contractes públics

La secció tercera de l’Audiència de València ha ordenat la reobertura de les actuacions del cas Taroncher i l’admissió a tràmit de la querella interposada per l’Associació Contra la Corrupció contra l’exconseller i actual delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellà, en relació a contractacions suposadament irregulars en la seua etapa al capdavant de les carteres de Sanitat i Governació.

La citada associació va interposar l’any passat una querella contra Castellano, la seua dona, l’empresari José Miguel Taroncher i l’esposa d’aquest últim per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, un delicte de negoci i activitats prohibides als funcionaris i abusos en l’exercici de la seua funció. La querella va ser arxivada en un primer moment pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) i, posteriorment, l’associació va prosseguir amb la seua acció en un jutjat d’ordinari, que al mes de juny va decidir el sobreseïment provisional de les actuacions. Després d’estudiar el recurs d’apel·lació presentat per l’associació contra aquesta decisió, l’Audiència explica que no pot compartir els arguments per al sobreseïment.

D’altra banda, l’acte reconeix que, “en efecte, no s’exposen en la querella d’una manera concreta i determinada fets que integren tots i cadascun dels elements típics de la infraccions penals que s’hi imputen (prevaricació i malversació de cabals públics)”. No obstant açò, matisa, “que sí que s’exposen fets d’aparença delictiva que, a més, per les seues característiques, revesteixen una indubtable gravetat en la mesura en què l’activitat delictiva s’hauria executat amb fons públics”.

En aquest sentit, recorda que l’entitat querellant afirma que “existia i existeix una relació d’amistat íntima entre el matrimoni format pels querellats (Castellano i Taroncher i les seues respectives esposes)” i s’aporten per demostrar-ho “informacions periodístiques i un element probatori d’evident rellevància: l’adquisició per part de tots dos matrimonis pro indiviso de dos immobles en els anys 2006 i 2008”.

L’Audiència valora com a “sospitós” que l’increment de la facturació de Taroncher “va coincidir amb l’accés del senyor Castellano” a la conselleria de Sanitat. A més, segueix l’acte, l’empresa de l’amic de l’actual delegat del govern “únicament” va ser contractada per la Generalitat a través de les conselleries de Sanitat i Governació, departaments que va dirigir Castellano.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT