L'exdelegat del govern espanyol al País Valencià es desmarca de qualsevol trama corrupta i defensa la seva innocència

Serafín Castellano assegura que s'està intentat "utilitzar" el seu nom i la seva posició política per perjudicar-lo

L'exdelegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, ha assegurat avui, en un comunicat, que defensarà la seva "innocència i honor" davant el que "sens dubte és una utilització" del seu nom i la seva posició política en un assumpte del que se sent "completament aliè".

En la seva primera declaració pública després de la seva  detenció i posterior posada en llibertat provisional amb càrrecs del passat divendres, Castellano ha volgut desmentir "amb tota rotunditat i contundència totes i cadascuna de les acusacions que de manera injusta i impune" s'estan abocant, en la seva opinió, sobre la seva persona i que tant dany "moral i psicològic" estan fent de forma "irreparable" a ell i la seva família.

"Després de tota la meva vida al servei de la societat en diferents responsabilitats públiques, en virtut de les quals les diferents conselleries de les quals he estat titular han adjudicat centenars de projectes per centenars de milions d'euros", Castellano diu sentir-se "orgullós" del seu patrimoni. Aquest es limita, assegura en el comunicat, a un apartament a Dénia i a un terreny rústic que paga amb sengles préstecs hipotecaris, així com "un cotxe de més de deu anys i un altre cotxe" que usen les seves filles.

"Visc des que em vaig casar fa més de vint-i-cinc anys a un pis del meu pare. Aquí acaba tot el meu patrimoni. I ho poden comprovar quan vulguin", defensa l'exsecretari general del PP valencià i exconseller de diverses àrees amb governs autonòmics presidits per Eduardo Zaplana, Francisco Camps i Alberto Fabra.

"Ni la meva dona, ni les meves filles, ni jo, ni ningú de la meva família tenim societats de cap tipus, ni comptes a l'estranger. La meva família i jo vivíem única i exclusivament de la meva nòmina l'import de la qual és públic i tothom pot consultar als Pressupostos Generals de l'Estat", afegeix.

Castellano assenyala que com ha fet "sempre" col·laborarà "plenament" amb la justícia en un assumpte, dirigit per la Fiscalia Anticorrupció i que ha desembocat en deu imputacions des del divendres –nou d'ells en llibertat amb càrrecs, entre ells Castellano–, "que està ja judicialitzat", del que és "completament aliè i arran del qual ja s'han pres mesures contra l'exgerent d'AVIALSA", que és l'empresa que suposadament va fer regals a Castellano a canvi de contractes públics per valors d'uns 33 milions d'euros.

No obstant això, l'exdelegat del govern espanyol al País Valencià matisa que exercirà "totes les accions judicials en defensa" del seu honor i dignitat, "sent plenament conscient que el dany que s'ha fet no només a la meva persona, sinó també a tota la meva família, és irreparable, doncs a mi ja se m'ha jutjat i condemnat pública i mediàticament per uns suposats fets que desconec per estar sota secret de sumari".

Sobre aquest últim aspecte, ironitza amb que malgrat aquesta mesura judicial "misteriosament apareixen publicats en els mitjans de comunicació" detallis sobre la recerca.

"Espero i confio que es faci justícia davant aquestes infundades i interessades acusacions que s'han fet contra mi, encara que estic segur que cap sentència podrà reparar el dany moral i psicològic que, davant tanta calúmnia i falsedat, ha hagut de suportar la meva família en els últims dies i que per descomptat no li desitjo a ningú", finalitza el comunicat.

Més continguts de