Lladró anuncia l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu

La direcció justifica la decisió perquè cal "millorar la competitivitat" i "ser més eficients"

La direcció de la companyia de porcellana valenciana Lladró ha comunicat aquest dilluns als membres del comitè d'empresa i a les seccions sindicals "la necessitat d'obrir un període de consultes i negociació per a la realització d'un procediment d'acomiadament col·lectiu".

L'aplicació d'aquesta mesura afectarà les quatre companyies que conformen el grup empresarial, comprat el gener del 2017 pel fons inversor PHI Industrial. La direcció justifica la decisió perquè "en un entorn en què resulta imprescindible millorar la competitivitat de la companyia, es fa necessari reorganitzar la feina i ser més eficients operativament".

Amb aquest objectiu, en un termini màxim de set dies quedarà constituïda la comissió negociadora dels treballadors de l'empresa i es donarà inici al període de consultes dilluns que ve, 1 d'abril, període que es prolongarà un mes.

La Ciutat de la Porcellana

La companyia crea totes les figures a La Ciutat de la Porcellana, situada a Tavernes Blanques (Horta Nord). Les primeres instal·lacions es van inaugurar el 1969 i es van ampliar progressivament amb la implantació mundial de la signatura, fins a arribar als 100.000 m² que té en l'actualitat.

Juan Lladró va posar en marxa l'empresa al costat dels seus dos germans el 1953 a Almàssera (Horta Nord) i la va convertir en una referència de la ceràmica de luxe, amb centenars de delegacions comercials a tot el món. La firma ha obert filials als Estats Units, el Canadà, Austràlia, el Japó, Hong Kong, Singapur i diversos països europeus com el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica i Itàlia. 

La firma,  que compta aproximadament amb 600 treballadors, està ara mateix en mans del grup inversor PHI Industrial, que va comprar al 2017 Sodeige, la matriu de la firma Lladró, SA. En el moment de la venda, el 70% de les accions estava en mans del Juan i de les seves tres filles (Àngeles, Mari Luz i Rosa), i l'altre 30%, a parts iguals, entre els altres dos germans, el José (i les seves dues filles) i el Vicente (i els seus tres fills).

Més continguts de