El jutge cita el 23 de maig Mónica Oltra i Francisco Camps a un acte de conciliació

L'expresident de la Generalitat Valenciana va interposar una querella contra l'actual vicepresidenta per injúries i calúmnies

El jutjat d'instrucció número 16 de València ha citat el proper 23 de maig la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, i l'expresident Francisco Camps a un acte de conciliació per la querella que l'exdirigent del PP va interposar contra la política de Compromís per suposades injúries i calúmnies.

Segons consta en una diligència del citat jutjat, a la qual ha tingut accés Efe, s'adverteix a les parts que estan obligades a comparèixer i se'ls informa que podran exhibir o aportar qualsevol document en què puguin fonamentar les seves al·legacions. Així mateix, s'indica que per a la compareixença no serà preceptiva la intervenció d'advocat ni procurador, encara que es poden servir de tots dos si ho desitgen.

Al promotor de la conciliació, Camps, el jutge d'instrucció 16 li indica que en cas de no acudir s'arxivarà l'expedient i que la requerida podrà reclamar-li indemnització; mentre que a Oltra se la informa que en cas de no comparèixer es posarà fi a l'acte i es tindrà per intentada la conciliació.

Camps es va  querellar al mes de març contra Oltra per injúries i calúmnies suposadament abocades en un programa de televisió per "tractar de menyscabar" el seu honor i prestigi, ja que li hauria imputat la comissió de delictes "sabent la falsedat d'aquestes imputacions", segons consta en la seva querella.

L'expresident es referia a unes declaracions en les quals la vicepresidenta assenyalava que l'exdirigent del PP portava "vestits pagats amb diners bruts" que li "quedaven de por" però que "sortien de diners que saquejaven de totes les arques públiques". "Li queden realment bé, però el que hi havia al darrere és una trama de corrupció de les més grans que ha viscut aquest país".

Aquestes manifestacions, referides a la imputació de Camps en la coneguda com a 'causa dels vestits' –de la qual va ser absolt el 2011–, tracten, segons Camps, de "menyscabar" el seu honor i prestigi, "havent imputat la comissió de delictes sabent la falsedat d'aquestes imputacions, sent les afirmacions clarament constitutives de delicte de calúmnies i injúries amb publicitat", segons es desprenia de l'escrit.

Més continguts de

El + vist

El + comentat