País Valencià 28/02/2013

El temporal deixa intenses nevades a les comarques de l'interior de Castelló i València

S'han acumulat uns 30 centímetres de neu a algunes comarques de l'interior del País Valencià i uns 500 nens s'han quedat sense escola pel mal oratge

Acn
2 min
Nevada a la localitat d'Ares del Maestrat. / ACN

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha decretat la situació d'Emergència nivell zero per nevades a les comarques dels Ports, Alt Maestrat, Alcalatén, Alt Millars i Alt Palància (a l'interior de la província de Castelló), així com a les comarques del Racó d'Ademús, els Serrans, la Plana d'Utiel-Requena i la Vall d'Aiora (a l'interior de la de València). El temporal també s'ha notat a la província d'Alacant, concretament a la Marina Alta, amb granissades i fortes pluges.

Segons les previsions meteorològiques, la neu pot caure en cotes per sobre dels 700 metres i amb gruixos de fins a 30 centímetres. El fort temporal i la neu han deixat uns 500 alumnes valencians sense escola avui. El litoral nord de Castelló es troba en preemergència per pluges intenses i l'interior nord d'Alacant, en alerta groga per nevades.

El temporal de neu, pluja i vent que afecta el País Valencià també ha tingut la seva incidència al trànsit per carretera. La DGT ha informat que la circulació és complicada a l'autovia A3 al seu pas per Bunyol i Utiel a causa de la neu. La CV-803 està tallada al trànsit a l'altura d'Onil (Alcoià), així com la CV-801 a Ibi i la N-332 a Morella. A nombroses vies de l'interior de Castelló i Alacant és necessari l'ús de cadenes i en algunes es prohibeix el trànsit a camions i autobusos.

La neu també ha complicat la circulació per tren. L'alta velocitat entre València i Madrid ha patit endarreriments de fins a 20 minuts a causa de les nevades. Renfe ha informat que els trens d'alta velocitat no poden circular a la seva màxima velocitat per la neu, especialment al seu pas per la demarcació de Conca.

La forta pluja ha fet acte de presència a la demarcació de València, on s'han recollit 102 litres per metre quadrat a la Font d'en Carrós (Safor) o 85 litres a Villalonga (Safor). Les granissades i tronades intenses han afectat les comarques de la Safor i la Marina Alta, a Alacant.

stats