El PP valencià presenta al Parlament una proposició de llei per liquidar Radiotelevisió Valenciana

La proposició de llei serà tramitada pel procediment de lectura única, que impedeix presentar esmenes a la norma

El grup parlamentari del PP ha presentat a les Corts Valencianes a última hora del matí d'aquest divendres una proposició de llei per extingir, dissoldre i liquidar Radiotelevisió Valenciana (RTVV), amb la qual es derogarà la llei de l'Estatut de RTVV, vigent des de juliol de 2012.

Aquest és el tràmit necessari per tanca la radiotelevisió pública valenciana i després amb un Expedient de Regulació d'Ocupació extintiu es liquidaran els contractes de treball de tota la plantilla.

El PP ha demanat que, per la seva "naturalesa i simplicitat", es tramiti per procediment de lectura única –que impedeix presentar esmenes– la proposició de llei de "supressió de la prestació dels serveis de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat" i de liquidació de la societat RTVV SAU.

El text, format per tres únics articles i altres tres disposicions, assenyala que resulta "procedent, en honor de garantir la prestació de serveis essencials per part de la Generalitat", la supressió d'aquests serveis, i estableix que la Generalitat Valenciana assumirà les conseqüències econòmiques derivades de l'anul·lació de l'ERO de RTVV.

La proposició de llei serà tramitada dimarts que ve per la Mesa de les Corts i remesa al govern valencià perquè emeti el seu criteri sobre aquest tema. Un cop passi aquest tràmit, la proposició de llei estarà en disposició de ser inclosa en l'ordre del dia d'un ple per al seu debat, votació i segura aprovació amb la majoria absoluta del PP al Parlament valencià.

El + vist

El + comentat