El govern del PP valencià anuncia que tanca la radiotelevisió pública

Fonts sindicals expliquen que a les 20.30 faran un informatiu de cinc minuts i després la televisió anirà a negre

La Generalitat Valenciana ha decidit tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV), segons ha anunciat el govern valencià en un comunicat de premsa. Aquesta és la resposta del govern d'Alberto Fabra a la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià, que s'ha fet saber avui, de declarar nul l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va aprovar l'empresa pública l'agost del 2012 i que va deixar al carrer gairebé mil treballadors.

El comitè d'empresa està reunit d'urgència per valorar la decisió del govern valencià i Intersindical Valenciana ha anunciat en el seu compte de Twitter que a les 20.30 hores es pretén emetre un informatiu de cinc minuts i després el senyal de la televisió anirà a negre.

En la nota enviada als mitjans de comunicació, la Generalitat Valenciana explica que la voluntat del Consell "ha estat des del primer moment mantenir oberta RTVV" i per això es va decidir "redimensionar" l'empresa "encarregant a una empresa externa el procés d'execució de l'ERO".

El govern valencià explica que després de conèixer avui la decisió d'anul·lar l'ERO i quedar "descartat" el camí de la reestructuració de l'ens, "només queda l'altra via, que és, lamentablement, procedir a la supressió del servei públic de la ràdio i la televisió d'àmbit autonòmic".

L'executiu del PP presidit per Alberto Fabra assegura en el comunicat que la "readmissió de més de mil empleats fa la seva continuïtat inviable, ja que només el cost de les despeses de personal d'una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions d'euros; una quantitat a la qual caldria sumar la despesa de funcionament i manteniment de RTVV, un cost que la Generalitat no pot assumir en aquests moments".

El comunicat conclou justificant la rapidesa amb què el govern valencià ha pres aquesta decisió. "El Consell ha volgut fer pública aquesta decisió amb celeritat per no prolongar de manera innecessària la intranquil·litat que suposaria per als treballadors de RTVV".

El + vist

El + comentat