Les proves de la nova Radiotelevisió Valenciana podrien començar a emetre's abans de l'estiu

La vicepresidenta Mónica Oltra no ha donat detalls sobre aspectes relacionats amb el personal del nou ens

La nova Radiotelevisió Valenciana (RTVV) podria començar les emissions en prova abans de l'estiu, segons ha pronosticat avui la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra. En roda de premsa, Oltra ha assenyalat que "les emissions en prova sí que probablement es produeixin en el primer semestre de 2016", encara que ha evitat oferir més dades sobre el futur ens en aspectes com els relatius al personal que formarà part de la nova emissora.

En aquest sentit, ha recordat que ahir a les Corts Valencianes es  va aprovar la proposta de text normatiu de la futura llei del servei públic de radiotelevisió amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, i ha afegit que ara toca passar els tràmits parlamentaris per a, "en funció del que digui aquesta Llei", que el Consell "prengui les seves decisions".

Ha repetit la importància "d'esperar a veure com és finalment la llei" després del seu pas per la cambra autonòmica, ja que una cosa és la proposta d'ahir "i una altra el resultat final després de les esmenes".

Ha posat de manifest el desig del Consell de promoure "una televisió plural i que respongui a l'objectivitat" per evitar un ens "governamental com havia estat els últims 20 anys abans del tancament", per la qual cosa creu que cal esperar al treball en les Corts: "Fem bé abstenint-nos d'opinar", ha dit.