Se suïcida un home internat al CIE de València

El govern espanyol afirma que el migrant s'hauria vist implicat en una baralla entre dos grups

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha explicat que l'intern que es va suïcidar aquest dilluns al centre d'internament per a estrangers (CIE) de Sapadors, a València, s'hauria vist implicat en una baralla entre dos grups minuts abans.

Segons ha detallat el delegat que ha atès els mitjans de comunicació a Alacant, l'home "havia participat en una baralla entre dos grups" i, "arran de les ferides i com que semblava que l'atenció de l'altre grup se centrava en ell", va ser aïllat de la resta "per protegir-lo provisionalment".

"Se'l va estar vigilant i en els escassos minuts que van passar entre un control i un altre, sembla que va decidir llevar-se la vida", ha explicat el delegat. A més, ha indicat que els enregistraments de les càmeres de seguretat s'han posat a disposició de les autoritats judicials, i ha lamentat els fets.

La Policia Nacional ha obert una investigació per determinar les causes de la mort de l'intern al CIE, segons fonts de la Prefectura Superior. Una comissió judicial va determinar el suïcidi com a causa de la defunció, a l'espera de l'autòpsia. El migrant estava ingressat al CIE de Sapadors per ordre del jutjat d'instrucció número 2 d'Algesires (Cadis), segons les mateixes fonts.