Ximo Puig creu que no es donen les circumstàncies per a una reunió amb Quim Torra

El president valencià reclama "pragmatisme" a l'independentisme i que abandoni "la unilateralitat"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera que no es donen les circumstàncies per mantenir una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puig ha dit que si la trobada es dugués a terme,  el focus se situaria en un debat, el territorial, que  els dos presidents no poden resoldre, i ha conclòs que no creu que una reunió sigui el més oportú.  "Les relacions entre dues comunitats veïnes haurien de normalitzar-se, però l'agenda catalana en els últims anys no ho ha fet possible. Confie que la situació millore", ha afegit.

Puig ha demanat "pragmatisme i realisme" a l'independentisme i ha assenyalat la renuncia a la unilateralitat com un "camí adequat". D'aquesta manera s'ha referit a la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, d'un pacte de claredat per fixar les condicions per a un referèndum pactat.

Quim Torra ha respost al president valencià a través de Twitter. Així, ha lamentat la negativa de Ximo Puig i ha manifestat la seva voluntat de diàleg."Ho lamento. Em sap molt greu pels ciutadans del País Valencià i de Catalunya. Sempre tindré la porta oberta per parlar dels assumptes que afecten a les nostres dues nacions", ha apuntat.