País Valencià 03/05/2013

El govern valencià trencarà l'acord de reciprocitat si TV3 no respecta el nom 'Comunitat Valenciana'

El govern ha tramitat avui el conveni, que ha de ser aprovat per les Corts Valencianes. L'acord preveu "el respecte de les senyes d'identitat de la Comunitat Valenciana"

Acn
2 min

ValènciaEl ple del govern valencià ha aprovat aquest divendres remetre a les Corts Valencianes per a la seva aprovació el conveni de col·laboració que subscriuran la Generalitat Valenciana i el Govern per a la reciprocitat de les televisions. Segons que ha remarcat en roda de premsa el vicepresident valencià, José Císcar, es tracta del primer acord "en què la Generalitat de Catalunya reconeix el respecte a les senyes d'identitat recollides a l'Estatut valencià".

Segons que ha explicat el portaveu del govern valencià, les emissions de TV3 hauran de respectar, doncs, "el nom de 'Comunitat Valenciana' per al territori, la denominació oficial de 'valencià' per a la llengua i reconèixer com a única autoritat normativa a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua". El conveni també recull que la bandera serà "la senyera de quatre barres vermelles sobre fons groc, coronada per una franja blava, i que el territori comprèn estrictament els municipis de les províncies d'Alacant, Castelló i València".

El vicepresident ha remarcat durant la seva intervenció en la roda de premsa posterior a la reunió del govern valencià que el conveni recull el compromís de respectar aquestes senyes d'identitat i ha advertit que, en cas que no es compleixi, la Generalitat Valenciana el podria trencar i deixar d'emetre TV3 al territori. El conveni ha estat aprovat i serà dut a les Corts Valencianes per a la seva aprovació perquè així ho preveu l'Estatut valencià, ha explicat Císcar.

L'acord està vinculat igualment a la disponibilitat de l'espai radiolèctric per part de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, José Císcar ha dit que l'executiu iniciarà aviat les gestions per aconseguir més espai radiolèctric.

Císcar ha dit que a banda de les emissions de TV3, l'objectiu del seu govern és poder emetre més televisions dels territoris limítrofes. El vicepresident ha dit que en aquest sentit el ministeri d'Indústria creu que està receptiu a la demanda de més espai per part del govern valencià.

stats