Els acusats de la trama valenciana del cas Nóos demanen la seva absolució

Les defenses d'Alfonso Grau, Jorge Vela, Luis Lobón, José Manuel Aguilar i Elisa Maldonado creuen que no està acreditat que els seus clients cometessin cap delicte

Les defenses dels cinc acusats de l'anomenada trama valenciana del cas Nóos han demanat avui al tribunal que jutja la cuasa a Palma la lliure absolució de tots ells per la contractació de l'instituto Nóos que dirigien Iñaki Urdangarin i Diego Torres per organitzar tres fòrums a València.

Han negat la comissió de qualsevol delicte les defenses de l'exvicealcalde de València Alfonso Grau, que a més ha sol·licitat que es condemni en costes a l'acusació particular del PSOE; de Luis Lobón, exsecretari de Turisme de la Generalitat Valenciana; de José Manuel Aguilar, exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa); de Jorge Vela, exdirector de l'Institut Valencià de Finances, i d' Elisa Maldonado, responsable jurídica de Cacsa.

L'exvicealcalde Grau s'enfronta a una petició de pena d'11 anys de presó per part de les acusacions populars, que són les úniques que li consideren autor de diversos delictes. El sindicat Manos Limpias demana idèntica pena per Lobón, Maldonado, Aguilar i Vela, mentre que la Fiscalia sol·licita condemnes de 8 anys de privació de llibertat pels dos primers i de 6 anys per als altres dos.

Per contra, els seus lletrats han considerat que, igual que en la fase d'instrucció, durant el judici que va arrencar al març no s'ha acreditat que cap d'ells cometés delicte algun amb la seva intervenció en la contractació de l'Instituto Nóos per organitzar els fòrums 'Valencia Summit' i preparar el projecte dels fallits Jocs Europeus.

Després de la culminació avui del tràmit de presentació de conclusions, al que han assistit els 17 acusats, demà començaran les exposicions dels informes finals amb el de la Fiscalia.

Els processats estan excusats d'assistir a la resta de sessions excepte a l'última, en la qual el tribunal els permetrà fer ús del seu dret a l'última paraula. Previsiblement se celebrarà algun dia de l'última setmana de juny.