País Valencià 22/01/2013

Dos cotxes fan proves de velocitat en la pista sense avions de l'aeroport de Castelló

Els socialistes valencians denuncien que per segon dia consecutiu la instal·lació aeroportuària ha estat ocupada per vehicles de competició circulant a gran velocitat

Efe
2 min
Un dels cotxes que avui circulava per la pista de l'aeropor de Castelló. / DOMENECH CASTELLÓ / EFE

CastellóLa diputada socialista de les Corts Valencianes María José Salvador ha denunciat que avui dos cotxes de carreres estaven fent proves a l'aeroport de Castelló. La mateixa diputada va advertir ahir la presència d'un vehicle de Fórmula 1 o Fórmula 3 circulant a gran velocitat en la pista d'aquesta infraestructura, que encara no ha entrat en servei des de la seva inauguració el març del 2011.

La parlamentària del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) ha anat avui a l'aeroport acompanyada d'un equip de televisió de La Sexta després que ahir trobés, per casualitat, un vehicle de gran cilindrada a l'interior de la instal·lació. Segons fonts socialistes, Salvador ha vist avui novament el cotxe que va poder veure ahir i que avui circulava a gran velocitat al costat d'un altre vehicle de similars característiques. A les portes de l'aeroport de Castelló, la diputada ha demanat informació al personal de seguretat de la instal·lació, però no ha obtingut resposta.

Per la seva banda, la Generalitat Valenciana ha donat avui explicacions després de les crítiques rebudes i ha informat a Efe que Aerocas, l'empresa pública gestora de l'aeroport, els ha comunicat "verbalment" que existeix un acord per desenvolupar pràctiques automobilístiques, tot i que han precisat que encara desconeixen els detalls de l'operació.

María José Salvador ha tornat a demanar explicacions al president de la Generalitat, Alberto Fabra, sobre aquestes pràctiques, i n'ha qüestionat la legalitat. D'altra banda, la diputada d'Esquerra Unida del País Valencià Marina Albiol ha considerat "molt greu" que l'expresident de la Diputació de Castelló i president d'Aerocas, Carlos Fabra, "utilitzi l'aeroport de Castelló per a activitats privades que ni tan sols coneix la conselleria d'Economia i Indústria".

El portaveu de Compromís-Bloc a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha registrat avui diverses preguntes dirigides al president de la corporació provincial, Javier Moliner, que és vicepresident segon d'Aerocas, perquè expliqui si hi ha algun conveni de patrocini o autorització per als pilots.

stats